Бирмингам се класира за финала на Карлинг Къп след обрат над Уест Хям 27.01 | 08:43

Домакините ще играят на "Уембли" срещу Арсенал в пряк спор за трофея

От iNews.bg

Отборът на Бирмингам се добра до исторически финал в третия по сила английски турнир – Карлинг Къп. Домакините спечелиха с резултат 3:1 реванша срещу тима Уест Хям и ще вземат участие в изключително престижен двубой на "Уембли" срещу лондонския гранд Арсенал в пряк спор за трофея от надпреварата.

Първият мач в Лондон бе завършил с успех от 2:1 в полза на Уест Хям, а късно снощи в Бирмингам "чуковете" откриха резултата, но домакините успяха да стигнат до знаменит обрат, който ги изпрати на финала.

Карлтън Коул от Уест Хям бе точен в 32-ата минута, извеждайки своя тим напред. През втората част обаче Бирмингам съумя да отбележи две попадения и да прати мача в продължения.

В 59-ата минута Лий Бойър успя да преодолее страхотния в този двубой вратар на Уест Хям Робърт Грийн, а в 79-ата Роджър Джонсън го наказа за втори път след страхотно попадение с глава след ъглов удар.

Редовните 90 минути изтекоха, а двата тима взеха кратка почивка преди да продължат полуфиналата среща в нови две 15-минутни полувремена. Само броени минути след третия начален съдийски сигнал обаче Крейг Гарднър хвърли в екстаз трибуните на "Сейнт Андрюс", реализирайки победен гол за своя тим.

Другият финалист в турнира е отбора на Арсенал, който преследва първи трофей от 2005-а година насам, а мениджърът на тима Арсен Венгер на няколко пъти обяви, че ще направи всичко възможно да зарадва привържениците на "артилеристите" с трофея от тазгодишното издание на Карлинг Къп.

Водещи

Най-четени