Битката за Европа в Италия се ожесточава 30.03 | 18:30

Лацио отново в спора за Европа след драматичен успех

От Иво Вецев

Битката за място в Лига Европа през следващия сезон в Серия А ожесточава, след като Лацио стигна до драматичен успех с 3:2 над Парма в епичен двубой от 31-ия кръг на италианското първенство.

Още в 16' на "Олимпико" домакините поведоха в резултата, след като Сеняд Лулучи завърши с хубав удар добра атака на своите съотборници. Само 10 минути по-късно обаче Биабиани успя да изравни, довкарвайки отбита топка след спасяване на Маркети.

Неостаряващият Мирослав Клозе върна водачеството на Лацио в 67', възползвайки се от хубав извеждащ пас на Лулич. 10 минути преди края на срещата обаче Маркети допусна фатална грешка, като позволи на върната към него топка да мине между краката му и да влезе във вратата.

До края на срещата и двата отбора се отчетоха с нимислими пропуски, но Антонио Кандрева се възползва от грешка на Парма и в 93' разпечата вратата на Миранте.

В друг двубой, ключов за местата в Европа, Фиорентина не успя да спечели при гостуването си на Сампдория, като двата отбора завършиха наравно 0:0.

Така отборите между 5-о и 11-о място са събрани в едва 6 точки. Фиорентина е фаворит за 4-ото място с актив от 52 точки, но оттам нататък за 5-ото място битката е между Интер (48), Парма (47), Аталанта (46), Лацио (45), Верона (43), Торино и Милан (42).

Водещи

Най-четени