Битки между шампиони на четвъртфиналите в Уши Класик 21.06 | 09:12

Джон Хигинс срещу Джо Пери и Юпън Цао - Нийл Робъртсън са дербитата в тази фаза

От Краси Киров

Единствените двама майстори на щеката с трофеи от новия сезон в снукъра - Джон Хигинс и Джо Пери - ще се изправят един срещу друг на четвъртфиналите на първия ранкинг турнир Уши Класик.

Както вече ви информирахме, световният номер 1 Нийл Робъртсън първи спечели билет за тази фаза на надпреварата, след като не даде нито фрейм на Марк Кинг.

Шампионът от PTC Victoria Bulgaria Open 2013 Хигинс ще премери сили с победителя от първото азиатско РТС за кампанията Пери.

Магьосника от Уишоу за отрицателно време порази с 5:0 Ксиао Гуодонг, въпреки че не блесна със сенчъри брейк.

Хигинс е автор на първата по големина точкова серия в турнира - 138 точки в сблъсъка си от 2-ия кръг срещу тайландеца Дечават Пуумджанг. Той дели лидерската позиция по отношение на сенчъри брейковете с Дейвид Морис, който също реализира 138 срещу Гари Уилсън в 1-ия кръг.

Джо Пери пък отново загатна, че се намира в отлична кондиция, като елиминира след 5:2 Дейвид Гилбърт.

Друг любопитен сблъсък от четвъртфиналите ще представлява Робърт Милкинс срещу Антъни Хамилтън, които са двама от най-добрите и най-прогресиращите в момента майстори на щеката извън елита топ 16.

Цао Юпенг ще има тежката отговорност последен да защитава китайската чест в турнира, като съперникът му е повече от сериозен - световния номер 1 Нийл Робъртсън.

Ето и всички 1/4 финални сблъсъци в турнира:

Юпън Цао - Нийл Робъртсън

Робърт Милкинс - Антъни Хамилтън

Джо Пери - Джо Хигинс

Матю Стивънс - Дейвид Морис

Водещи