Благо Георгиев за предотвратената самолетна катастрофа 13.12 | 20:32

Пътниците на самолета били много изплашени

От Иво Вецев

Звездата на Амкар (Перм) Благой Георгиев изрази своята уплаха от близката среща със смъртта, която той иу неговите съотборници изживяха при полета на тима преди дербито с Динамо (Москва).

Sporta.bg припомня, че самолетът, в който освен Георгиев бяха Захари Сираков и Георги Пеев, трябваше да кацне на летищеШереметиево, но в последния момент пилотите са забелязали, че на пистата има друга машина.

Бързата им реакция е стреснала всички на борда, но до сериозен инцидент не се е стигнало и минути по-късно отборът кацна невредим, заедно с всички пътници на самолета.

"Не ми се беше случвало нещо такова досега в живота ми. Доста се уплашихме всики, но пилотът се справи в много тежката ситуация и успя да вдигне отново машината", коментира Георгиев, цитиран от "24 часа".

"Доста време кръжахме над сняг и само една писта беше разчистена. Не знам как се е стигнало до неточността, но в един момент тръгнахме да се приземяваме".

В този момент на хоризонта се е появила другата машина, вече кацнала на пистата. Самият бивш национал разказва как пилотът е реагирал светкавично и за секунди самолетът отново бил във въздуха.

"Не искам да си помисля какво щеше да се случи", коментира още Георгиев, който в момента е на почивка в Дубай.

Водещи

Най-четени