Благой Георгиев: Хора от Изпълкома редят състава 11.10 | 11:23

Футболистът разкри своите мотиви за отказването си от националния отбор

От Краси Киров

Футболистът Благой Георгиев обяви, че хора от Изпълкома на БФС и други места редят състава в националния отбор като се обаждат на треньора и го насочват към футболистите, които трябва да играят.

Бившият вече национал Благой Георгиев си тръгна от лагера на "трикольорите" вчера (10 октомври) преди днешната евроквалификация с тима на Уелс.

Това породи много спекулации, като самият треньор Михаил Мадански обясни вчера, че ще разчита на млади футболисти и ще дава по-малко време за изява на Благой Георгиев и Димитър Рангелов.

Благой Георгиев не назова точните имена, но сподели, че хора президенти на български клубове, които са в Изпълкома са отправили натиск към треньора Михаил Мадански. Благо подчерта, че заради тези хора Димитър Бербатов е извън отбора, както и Мартин Петров.

Самият Мадански е говорил с Благо като му е заявил, че много хора са му звънели и са го карали да не разчита Благой Георгиев. Футболистът на Терек подкрепи президентът на БФС Боби Михайлов като сподели, че той не е виновен за ситуацията, а хората около него, които му подливат вода.

"Преди една седмица Михаил Мадански излезе пред всички и заяви, че ще гради състава около мен и Стилиян. След мача с Украйна идва и ми съобщава съвсем други неща - че може да ме вика само за някои мачове," започна Благо.

"Обяснява ми, че хора от Изпълкома са му звънели и са говорили против мен. И не само против мен, но и против по-старите. Искат да се използват по-млади футболисти. Затова аз реших, че няма смисъл да оставам в отбора," сподели Благой Георгиев.

"Това е неговият избор, но проблемът е според мен, че решават други хора, които са над него - хората в Изпълкома. Тези хора редят състава. Знам им имената, но сега не мога да ги кажа. Всички хора тук знаем за кой става въпрос. Президентът на клуб, дето е говорил с Мадански, е член на Изпълкома. Тези хора прогониха Бербатов, Мартин вече не го викат. За мен не е проблем, но Бербатов, който е голмайстор в Англия, не иска да играе. Той си каза преди месец, заради кой се маха", обясни още Георгиев.

"Дали моето решение е правилно - това си остава за мен. Знам, че повечето хора ще са недоволни от моето решение и ще ме критикуват, но аз трябваше да обясня какво се случва в този отбор и затова поисках да говоря. Аз си оставам фен на отбора и довечера ще бъда на стадиона", аргументира се още Благой Георгиев.

"Това е истината. Други хора редят състава, а треньорите само се сменят. За връзкари в отбора не мога да кажа. Защото всички в националния са добри момчета и футболисти", поясни още бившият национал.

"Боби Михайлов е най-големият пич в тази история. Той е давал всичко за нас и нищо лошо не е казал за нас. Той единствено иска нещо положително, а всички около него му подливат водата. Футболът си тъне надолу и някакви шефове се редят съставите."

"Не може да извикаш 20 младежи и да ги пуснеш всички, нали трябва да се обиграват около някой по-старите играчи. Младите са много добри, има хляб в тях и те ще покажат, че са добри", уточни още Благой Георгиев.

Благо говори и за сватбата на Валери Божинов с Николета Лозанова, като заяви, че той лично е говорил с Валери да не присъстват на сватбата, защото не им е там мястото.

"Лично аз и Ники помолихме Валери да не ходим на сватбата, защото не ни е там мястото," добави Благо.

Водещи

Най-четени