Боби Михайлов: Ще променяме историята в Италия 05.09 | 08:53

Българските национали излетяха за Палермо тази сутрин

От Краси Киров

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че националите заминават в добро настроение за световната квалификация с Италия, като се надява "лъвовете" да се опитат да променят историята в гостуванията си на "адзурите".

Тази суртин българските национали тръгнаха за Италия, където утре от 21:45 часа гостуват в Палермо на "Скуадра адзура"

"В добро настроение заминаваме и искаме да вземем, това за което отиваме. Играем мач за мач, групата е трудна. Не трябва да имаме огромно самочувствие или пък песимизъм. Трябва да използваме всички наши възможности," заяви Боби Михайлов на летище София.

"Трябва да събираме точки и затова всички мачове са важни. Няма значение дали Италия или Малта. Ако вземем повече точки - по-добре. Но не трябва да подценяваме нито един мач. Сега ще трябва да променяме история и да вземем нещо в Италия. Досега не сме го правили. Момчетата трябва да са здрави и да изпълняват указанията на треньора."

Боби Михайлов предупреди да няма прекомерни хвалби към футболистите или силни критики.

"Футболистите се правят не герои сами, а вие им помагате дали да са герои или обратно. Не ги вдигайте прекалено, не ги сваляйте. Ние отиваме да се борим. Нека не говорим за съдийство. Това е български синдром. Италия си е Италия. Ако не вземем нищо там ще се борим в останалите мачове за да имаме един финал с Чехия на "Васил Левски".

Боби Михайлов потвърди, че България е подала документи за домакинство на Евро 2020.

"Кандидатурата за Евро 2020 е потвърдена от УЕФА. Едно домакинство минава през построяването на национален стадион. Засега има време защото до 2018 година трябва да бъдат построени стадионите," допълни Боби Михайлов.

Водещи

Най-четени