Боби Михайлов възмутен от оправданията на съдиите 09.04 | 14:07

Президентът на БФС награди заслужили футболисти на Славия на специална церемония

От Божидар Азманов

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов взе отношение по темата със съдийството, която вълнува футболните среди у нас особено силно в последните седмици.

Според Михалов вчерашните изказвания на реферите във връзка с напрежението, породено от многобройните им гафове на терена, са обезпокоителни.

Вчера родните арбитри бяха привикани на спешна среща от съдийската комисия, а след нея разкриха своите проблеми. Доста странно бе изказването скандалния Христо Ристосков, който оправда грешките си на двубоя Лудогорец - ЦСКА за Купата в Разград с това, че си правел "чики-рики" по масите.

Шефът на съдиите Никола Джугански сподели, че проблемите на реферите са от психическо естество.

Днес шефът на БФС награди заслужили футболисти на Славия на специална церемония в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски", а след събитието говори за вчерашните събития пред събралите се журнаисти.

"Вижда се в последно време, че има доста грешки. Несериозно е и съдиите да нямат концентрация. Те получават пари за това свое хоби и не трябва да се разсейват. Призовавам ги да бъдат по-концентрирани, защото иначе ще престанат със съдийството. Наказваме ги, като сгрешат, но пък и това не е много правилно, защото накрая няма да останат арбитри", заяви Боби Михайлов.

Според него реферите са независима институция и сами решават какви наказания трябва да бъдат определяни. Той призна, че в последно време ставаме свидетели на много грешки, но апелира към по-толерантно отношение от страна на медиите, а не при всяка грешка коментаторите да се занимават със съдиите, вместо с играта на отборите.

"Съдиите са напълно независими, след като подписахме договора с УЕФА за съдийската конвенция. Трябва да питате арбитрите защо допускат толкова много грешки. Взимат се мерки има наказани съдии, но накрая може да се окаже, че няма да останат рефери. Много зачестиха грешките, като някои от тях са фатални за някои от отборите.

За да има по голямо спокойствие, е хубаво да се срещат помежду си, да си казват грешките в очите, а не отвън някой да им оказва натиск. И журналистите трябва да бъдете по-толерантни. Виждате, че първенството е интересно и не би трябвало да има напрежение върху реферите. Те трябва да бъдат в помощ на футбола, а не в негова вреда", каза още бившият капитан на националния тим.

Боби Михайлов потвърди, че синът му Николай Михайлов е със счупен пръст и може да пропусне мачовете на Твенте до края на сезона.

Иначе на събитието с почетни значки се сдобиха редица легенди на клуба, сред които личаха имената на Наско Сираков, Мартин Кушев, Андрей Желязков, Стефан Гетов, Тодор Праматаров, Марио Юруков, Милчо Евтимов, Александър Шаламанов, Здравко Здравков и много други. 

Водещи

Най-четени