Боби Михайлов официално получи трети мандат начело на БФС 14.02 | 15:28

461 души дадоха своя глас за досегашния шеф срещу само 26 против

От Краси Киров

Президентът на БФС Борислав Михайлов официално получи нов мандат начело на футболната ни централа.

Това е трети мандат за бившия вратар на националния отбор след като зае поста през 2005-та година. Той бе и единственият кандидат за президент на БФС.

На редовното заседание днес на седмия конгрес на Българския футболен съюз бяха регистрирани 509 клуба с право на глас. От тях 461 души дадоха своя глас за Боби Михайлов срещу само 26 против, а 6 плика останаха празни.

Веднага след обявяването на резултатите от вота, Борислав Михайлов застана на трибуната и заяви:

"Благодаря ви за доверието, за трети път ме избирате. Надявам се, че ще оправдая доверието на всички и ще издигнем футбола на по-високо ниво".

След избирането на новия стар президент предстои и избирането на членовете на новия Изпълком на БФС, който ще взима най-важните решения в българския футбол.

Преди началото на гласуването Борислав Михайлов назова основните приоритети, цели и задачи, които си поставя ръководството на Футболния съюз в следващите години.

Михайлов предостави на делегатите "Стратегия за развитие на футбола в България за периода 2014-2018" и поиска вот на доверие, за да продължи работата по издигане на българския футбол до по-високо ниво.

По думите на Борислав Михайлов е необходимо да се обърне внимание на основата на пирамидата, а именно концентриране на вниманието върху масовото практикуване на играта, осигуряване на добри и равни условия за всички, желаещи да се занимават с футбол, подпомагане на аматьорските клубове в цялата страна.

В заключение на отчета си Борислав Михайлов поиска подкрепа и широко обществено съгласие за реализиране на всички проекти, заложени в стратегията.

Водещи

Най-четени