Боевете в клетка дебютират у нас на кеч турнир 10.08 | 15:26

Първият кеч турнир "За меча на Кракра" ще протече по нов правилник, преобразен според очакванията за по-привлекателни и по-безопасни срещи между съперниците

От Мариян Найденов

Тази събота от 20:00 часа в зала "Борис Гюдеров" в Перник, срещу 18 лв. за билет, за първи път феновете на бойните изкуства могат да гледат на родна земя схватки на ринга в клетка. Съоръжението е с диаметър 8 метра и прави изключително зрелищни битките, похвалиха се днес в Пресклуб "България" от новоучредената ММА организация FDI-Real Kech.

Първият кеч турнир "За меча на Кракра" ще протече по нов правилник, преобразен според очакванията за по-привлекателни и по-безопасни срещи между съперниците. Ще се играят 5 рунда по 3 минути, при равенство мачът продължава в 6-и рунд без ограничение във времето, докато единият боец победи.

Ограничения има при партер и нокдаун. До 20 секунди се допуска задържане на противника в партер. При падане след удар временно се спира мачът, при повече от 2 нокдауна срещата се прекратява и се присъжда служебна победа на губещия състезател.

На ринга в Перник ще се изправят 9 двойки бойци в категории от 60 до 86 кг. В най-леката категория има дамски дует - Милена Колева срещу Десислава Юриева. Всички участници са българи.

На 17 септември, в деня на София, ще се проведе втори кеч турнир в зала "Универсиада". Проявата е планирана в друг формат - участниците са 8 бойци, всичките в категория 96 кг. Крайният победител ще обере всички награди, сред които и 20 000 лв. премия.

По тази схема ще се проведат турнири и в други страни. След това на международен форум ще се обсъди организиране на първенство, на което ще бъде излъчен шампион на шампионите.

Водещи

Най-четени