Божинов: Не ме интересуват трансфери, искам да остана във Верона 24.11 | 16:36

Българският нападател бе гост в телевизионното предаване "Шоуто на Вихини"

От Краси Киров

Валери Божинов заяви, че не се интересува какво ще се случи през предстоящия трансферен прозорец, който отваря януари догодина.

Нападателят на Верона има 1 гол за новия си клуб от Серия Б, но въпреки че не се ползва със статута на титуляр, не се притеснява за бъдещето си. Националът на България заяви, че мисли единствено за настоящето и се е съсредоточил върху изявите си с екипа на по-малкия отбор от града на Ромео и Жулиета.

"Не ме интересува трансферния прозорец и не ми се говори за него", каза Божинов в телевизионното шоу "Шоуто на Вихини", излъчено в ефира на Telenuovo.

"Искам единствено да съм тук, във Верона и да помогна на отбора да спечели промоция за Серия А. Това е главната ни цел, а градът го заслужава. Аз самият винаги съм харесвал Верона.

Веднъж като бях още в Парма, получих почивка за един ден и дойдох тук със съпругата си на разходка. Винаги съм считал отбора на Верона за много силен и заслужаващ да бъде в елита.

Нашият наставник държи да играем с двама централни нападатели, докато при Зденек Земан играехме с ляво и дясно острие. Но това са различни методи на различни тип треньори.

Мандорлини иска от нас повече да разиграваме топката и да си подаваме, преди да решим да разцепим защитата на противника.

Няма защо да съм ядосан, че не играя редовно. Аз по принцип съм доста нервен човек и се опитвам да променя това. Но няма да рева и да моля треньора да ме пуска в игра по-често. Ако аз се оплача, мои съотборници ще направя същото и ще видим една верига от ненужни разногласия.

Жоржиньо е великолепен млад футболист, който притежава изключителен талант и със сигурност ще стане голям играч. Не знам дали след 1 или 2 години, но сто процента ще заиграе в някой от топ отборите в Европа", завърши Божинов.

Водещи

Най-четени