Божинов: Отдавна чаках да вкарам такива важни голове 28.02 | 11:06

Българският национал бе в основата на успеха на своя Виченца с 2:1 над Гросето, като отбеляза и двете попадения, с които отборът му стигна до пълен обрат

От Мариян Найденов

Българският нападател Валери Божинов не скри радостта си от изключително важната победа на Виченца при гостуването на Гросето, с която неговият отбор се отлепи от дъното на класирането в Серия Б.

Родният национал бе в основата на успеха с 2:1, като отбеляза и двете попадения, с които отборът му стигна до пълен обрат, след като изоставаше с 1:0 до 75-ата минута на мача.

Божинов изведе Виченца с капитанската лента и бе истински лидер за гостите по време на целия мач, като освен че вкара двата гола, той беше замесен във всичко по-интересно пред вратата на съперника. Той можеше да реализира и хеттрик, но направи няколко пропуска, а през първото полувреме, след негов удар - топката бе избита от голлинията.

Така Валери Божинов вече има на сметката си 3 гола за Виченца, реализирани в 5 мача, откакто таранът се присъедини към отбора.

След победата над Гросето, роденият в Горна Оряховица футболист заяви, че успехът е дело на всички в отбора, като специално отличи колегата си на вратата, сравнявайки го с легендата Джанлуиджи Буфон.

"Благодарим на нашия вратар, той е истинският герой. Той е нашият Буфон", каза Божинов пред италианските медии.

"Отдавна чаках да вкарам такива важни голове. Треньорът ми гласува доверие, пусна ме титуляр и се върнах като капитан на отбора. Надявам се с оставащите 15-16 мача да възвърна тази игрова практика и форма, които са ми нужни", добави нападателят.

"Не може винаги да се играят добри мачове, важното е, че спечелихме срещу Гросето. Например, срещу Сасуло успяхме да направим много добър мач, но загубихме. Важен е успехът.

В този двубой аз и съотборниците ми бяхме много съсредоточени, защото знаехме, че победата е задължителна. За щастие, всичко завърши добре", завърши Валери Божинов.

Водещи

Най-четени