Божинов амбициран да се докаже пред Ивайло Петев 20.01 | 15:11

"Не искам да се натискам и да се предлагам“, заяви нападателят на Тернана

От Даниел Любомиров

Нападателят на Тернана Валери Божинов изрази надеждите си, че с добрите си игри в Серия Б ще успее да докаже на новия национален селекционер Ивайло Петев, че може да се разчита на него в квалификациите за Европейското първенство във Франция през 2016-та година.

"Имам два месеца да покажа на Ивайло Петев, че съм в добра форма, играя добра и вкарвам голове. Ако те преценят, че имат нужда от мен, окей, аз не искам да се натискам и да се предлагам", каза Божинов в предаването "Зона спорт" по РИНГ.

"Нека бъдем реалисти, не сме Италия, Германия или някаква велика нация, не сме дори като Сърбия и Хърватия, които имат много футболисти и всичките им национали играят в големи първенства и топ отбори.

Ние сме единствената държава, която почти няма играчи в топ отбори, единствено Георги Миланов в ЦСКА (Москва) може редовно да играе в Шампионска лига. Дори Ивелин Попов играе в Кубан, който е среден отбор.

Колкото до Андрей Гълъбинов, това момче, ако продължава така, със сигурност догодина ще играе в Серия А и той го доказа още миналата година – той, също като мен, е израснал в Италия, познава италианския футбол и мястото му вече е в по-горното ниво.

Ивайло Чочев трябва да има търпение и да тренира много. В Палермо в момента изискват повече опит от футболистите си. Например, на позицията на Чочев в момента играе (Енцо) Мареска, с когото аз съм играл преди десетина години във Фиорентина и той може би е на 34-35 години. Щом Палермо са предложили на Чочев договор и го пуснаха в няколко мача, ще залагат на него в бъдеще.

Божидар Краев ще стане голям футболист, той е голям талант за българския футбол. Когато го видях за първи път, му казах, че ще стане футболист, защото е перде и не му пука от нищо.

Трудно ми е да се впиша в Серия "Б”. Тук футболът е малко по-бавен, по груб. С игрите си се надявам да се върна там, където ми е мястото. В Тернана дойдох, за да покажа на хората в Италия, че не съм свършил с футбола. Ще докажа, че мога да се върна в Серия "А", каза Божинов

Водещи

Най-четени