Божинов копира Бербатов и Снайдер 17.01 | 20:35

Валери върза тенекия на Апоел и Ботев, вероятно се е запътил към Виченца

От Даниел Любомиров

Валери Божинов действа по примера на колегите си Димитър Бербатов и Уесли Снайдер в отношението си към клубове с интерес към него по време на трансферния прозорец.

От пресслужбата на Апоел (Никозия) се оплакаха, че българският нападател не е спазил уговорката да потвърди днес дали ще подпише с гранда от Кипър и ще осъществи преминаването си от Верона на Острова на Афродита.

По-рано днес от Апоел съобщиха, че очакват обаждане от страна на Божинов, за да потвърдят привличането му, но до този момент Валери не се е свързал с тях.

Същата беше ситуацията и когато Станимир Стоилов се бе свързал с бившия стрелец на Ювентус, за да го уреди да подпише с "канарчетата". Оказа се, че Бож така и не се обадил повече на никого от ръководството на Ботев, за да ги уведоми за окончателното си решение.

Сега своенравието на Божинов е на път да откаже и Апоел от намеренията да го привлече - а кипърският клуб е един от малкото, които искат да имат подписа му върху договор. Алтернативата е Виченца - друг отбор от втора дивизия на италианския футбол.

Уесли Снайдер по същата причина успя да изнерви докрай Интер и Галатасарай, които се разбраха помежду си за трансфера му, но той продължава да бави турския гранд с отговора си дали ще се присъедини към лагера му.

Димитър Бербатов също си спечели "приятели" на Апенините с дори по-агресивен ход през лятото - всички помним как Митко се качи на самолет към Флоренция, за да парафира с "Ла Виола", но изведнъж направи обратен завой към Фулъм, а междувременно беше говорил с Ювентус.

За разлика от горепосочените двама обаче, Божинов не спази уговорките си с отбори от българския и кипърски елит, за да отиде евентуално във Виченца - борещ се за оцеляване в Серия Б клуб.

Водещи

Най-четени