Божинов премина успешно физическите тестове в Уест Хям 18.08 | 17:10

Следват задължителните медицински прегледи

От iNews.bg

Българският национал на Левски Валери Божинов започна пробния си период в Уест Хям. Българският национал пристигна в Лондон снощи, където бе посрещнат и настанен в хотел от представители на отбора от английската Висша лига.

Тази сутрин 28-годишният футболист започна серия от физически тестове при "чуковете", включващи различни натоварвания - спринтове, упражнения за издържливост и концентрация и т.н. 

Утре следват задължителните медицински прегледи и ако всичко е наред Валери Божинов би трябвало да се включи в тренировките на "чуковете", за да може мениджърът Сам Алардайс да прецени качествата му в игрова обстановка.

Ако успее да спечели с изявите си Алардайс и подпише с лондончани, то това ще бъде вторият английски отбор в кариерата на Божинов след белязания от две тежки контузии престой в Манчестър Сити, както и страхотен шанс за Валери да възроди кариерата си.

Иначе Божинов не е непознато име в европейския футбол, след като звездата на нападателя изгря с отбора на Лече в Серия А, когато бе още 16-годишен тийнейджър. След това националът игра за отбори като Ювентус, Фиорентина, Парма и Спортинг (Лисабон).

Най-четени