Божинов с отменен гол и загуба при дебюта си за Тернана 24.09 | 10:52

Българският нападател се стара и беше много активен, но не нямаше шанса да се разпише

От iNews.bg

Българският национал Валери Божинов се завърна със загуба в Италия. Той дебютира със загуба за новия си италиански клуб Тернана, който отстъпи с 0:1 като домакин на Болоня в мач от 5-ия кръг на Серия Б. 

Бившият футболист на Левски започна срещата като титуляр и остана на терена пълни 90 минути, но едва ли ще запомни с хубави чувства първия си мач с фланелката на Тернана, защото именно в него тимът допусна първото си поражение от началото на сезона в втория ешелон на италианския футбол.

Българинът се стара и беше много активен, но не нямаше шанса да се разпише, като на няколко пъти бе близо до гол, а негов такъв бе отменен в последните минути на срещата. 

Единственото попадение в двубоя отбеляза гръцкият защитник Мариос Иконому в 53'. Той бе точен с глава след изпълнение на ъглов удар. 

Малко преди края на мача Божинов все пак вкара топката в мрежата на Болоня, но попадението не бе зачетено заради нарушение на съотборник на българина срещу вратаря на гостите.

"Изиграхме най-добрия си мач от началото на сезона и то срещу един много силен отбор. За съжаление ни липсваше точност в завършващата фаза. Съдията също допусна прекалено много грешки, които също повлияха", коментира след двубоя наставникът на домакините Атилио Тесер.

Самият Божинов също се изказа срещу решенията на съдията Минели. "Поздравления за съотборниците ми. Те дадоха всичко от себе си в този мач, но за съжаление не успяхме да победим. Надявам се да им се отблагодаря с добра игра и голове в следващите мачове.

Всички видяха грешките на съдията, които бяха решаващи. За съжаление каквото и да коментираме за съдийството, това няма а промени крайния резултат.

Трябва да компенсираме загубените точки при гостуването на Латина в събота. Ние сме Тернана, уважаваме всеки съперник, но не се страхуваме от никого", каза Валери Божинов.

Водещи

Най-четени