Бойко Борисов: Безсмислено е да правим нов национален стадион 06.11 | 08:47

"Стадион се прави, когато има публика", категоричен бе премиерът

От Мариян Найденов

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че на този етап не е нужно изграждането на нов национален стадион.

"Като се върне публиката - ще направим стадион. Сега и този стадион върши същата работа. Да извадим 40-50 или 100 милиона за стадион сега, да ходят 80 или 100 човека, е безсмислено. Стадион се прави, когато има публика и тогава ще направим", обяви Борисов, който бе гост на юбилейното издание на предаването "Пред банята" по ТВ7, което стана на 1 година и чийто кръстник е именно премиерът.

"В Пловдив, например, сега има нужда от стадион. Там хората ходят по мачове, а в София стадионите са празни. Предпочитам тази година парите да се дадат на пенсионерите. Така, че стадионът ще почака докато отборът има нужда", добави министър-председателят.

"Виждате, че в Букурещ направиха нов национален стадион, но в момента пустее. Наливат се много пари в него, а няма смисъл. Докато многофункционалната зала - използва се за концерти и редица други събития, на които се събират хора", каза още Бойко Борисов.

Премиерът, заедно с другия гост в предаването - голямата ни звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев, изразиха мнението си и за отказването на Димитър Бербатов от националния отбор.

Борисов също така обясни защо ЦСКА едва ли ще може да разчита на финансова подкрепа от гиганта "Газпром".

Министър-председателят разкри и че в най-скоро време се очакват арести за черно тото в българския футбол.

Водещи

Най-четени