Бойко Борисов - от митинг на мач 16.11 | 15:29

Бившият премиер взе участие при победата с 1:0 на Витоша (Бистрица) срещу Локомотив (Пд)

От Константин Симидчийски

Бившият премиер на България Бойко Борисов записа 25 минути за своя Витоша (Бистрица), който днес победи с 1:0 елитния Локомотив (Пд) в мач-реванш от 1/8-финалите за Купата на България.

Победата на "тигрите" обаче се оказа без особено значение, имайки предвид, че "смърфовете" спечелиха първия мач с разгромното 5:0. Така Локомотив е вече 1/4-финалист в турнира, очаквайки следващия си съперник в надпреварата.

Единственият гол в мача реализира Четин Садула, който се разписа след 13 минути игра. Юношата на Левски осъществи добър рейд в половината на Локомотив, преди с левия крак да матира вратаря Кирил Акалски.

Малко преди почивката Витоша можеше да реализира и втори гол, но "тигрите" пропуснаха дузпа. Ветеранът Николай Божов получи възможност да стреля от бялата точка, но Кирил Акалски спаси слабия изстрел на нападателя.

В 64' в игра се появи и най-възрастният футболист в историята на България. Бившият министър-председател на България Бойко Борисов се съблече по екип, броени часове след участието си в националния митинг на ГЕРБ в Пловдив. Борисов замени Иван Георгиев, но до края на двубоя така и не успя да се разпише във вратата на Локомотив.

Водещи

Най-четени