Бока Хуниорс и Ривър Плейт отново подпалиха Буенос Айрес 06.05 | 11:04

Двата гранда на аржентинския футбол не се победиха, завършвайки наравно 1:1

От Константин Симидчийски

Бока Хуниорс и Ривър Плейт завършиха 1:1 на "Ла Бомбонера" в голямото дерби на аржентинския футбол от 12-ия кръг на шампионата "Торнео Финал".

Така домакините записаха 11-и пореден мач без успех, като възпитаниците на Карлос Бианки останаха на 18-а позиция с едва 10 точки. Ривър Плейт пък запази третото си място с 22 точки, но не успя да съкрати съществено преднината на лидерите Ланус и Нюелс Олд Бойс.

Мануел Ланцини изведе гостите напред още в 45-ата секунда с глава след центриране на Карлос Санчес, а Сантиаго Силва изравни шест минути преди почивката с удар от десетина метра след пас на Валтер Ервити. Гийермо Бурдисо от домакините беше изгонен от игра с директен червен картон в добавеното време след брутално влизане с двата крака срещу Санчес.

Двама отбора имаха шансове да стигнат до успеха, но в крайна сметка мачът завърши наравно, а Ривър остана без победа в дербито като гост от 2004 година.

Двубоят беше прекъснат за около 10 минути през второто полувреме, след като феновете на домакините започнаха да хвърлят фойерверки и факли на терена и опитаха да прескочат предпазните заграждения към игрището. Служителите на реда трябваше да използват водни струи, за да усмирят запалянковците. Няма ранени при инцидентите.

Ланус се изкачи на върха на класирането с 26 точки след успех с 2:1 над Архентинос Хуниорс. Нападателят Силвио Ромеро се разписа два пъти за успеха. Нюелс Олд Бойс, който има 25 точки, може да се завърне на първото място при успех над средняка Арсенал като гост в последен мач от кръга тази нощ.

Водещи

Най-четени