Болт кара болид от Формула 1 преди да постави рекорд в Осло 15.06 | 18:23

Феноменът от Ямайка показа, че е голям шоумен, освен голям шампион

От Даниел Любомиров

Юсейн Болт отново доказа, че е не просто суперзвездата на леката атлетика, а отличен шоумен, който знае как да подгрява публиката и винаги да оправдава големите очаквания към себе си.

Феноменът от Ямайка се появи по изключително екстравагантен начин на пистата в Осло преди старта на финала на 200 метра от Диамантената лига.

Той излезе на трасето, карайки болид от Формула 1 (с цветове с цветове наподобяващи тези на МакЛарън), като направи демонстративна обиколка на пистата, за да обере овациите на феновете по трибуните.

Видео от невероятната случка в норвежката столица вижте в Sporta.bg

Кой знае, след като веднъж се включи в Мача на звездите на НБА, за да демонстрира (недотам забележителните си) качества на баскетболист, Болт може да направи някой друг тест за отбор от Формула 1 в бъдеще.

След нестандартното си нахлуване на стадиона в Осло Болт отново си запази място в заглавията на спортните медии, поставяйки забележителен рекорд на турнира от сериите Диамантената лига.

Той спечели бягането на 200 метра с отличния резултат 19.79, с което задмина предишното най-добро постижение на Франк Фредерикс (19.82 секунди от 1996-та година).

Носителят на 6 златни медала от Олимпийски игри също така постави най-доброто време за сезона до момента в дисциплината 200 метра.

Водещи

Най-четени