Болтън надигра Астън Вила в българското дерби на Карлинг Къп 21.09 | 00:17

Тимът на Болтън без Мартин Петров надигра Стилиян Петров и компания с 2:0 на "Вила Парк"

От Михаела Ганчева

Тимът на Болтън осуети надеждите на Астън Вила за успешно представяне в тазгодишното издание на турнира за Карлинг Къп, след победа като гост с 2:0 на "Вила Парк". Двете попадения за победителите паднаха през вторите 45 минути на двубоя.

Капитанът на българския национален отбор Стилиян Петров изведе тима на Астън Вила, който за разлика от своя опонент, бе заложил на голяма част от основните си състезатели. От своя страна мениджърът на Болтън реши да даде шанс за изява на по-младите си състезатели и остави на пейката опитният Мартин Петров.

Двата тима спретнаха слабо първо полувреме, в което тимът на домакините владееше топката повече, но Болтън създаде по-интересните възможности, но така и не успя да се разпише.

Вторите 45 минути на двубоя бяха далеч по-вълнуващи. Още в 54', следващ логиката на развитие на срещата, тимът на Болтън откри резултата на "Вила Парк". Топката попадна в Крис Ийгълс след неточно изчистване на отбраната на домакините и шутът му хвана неподготвен стража Шей Гивън, давайки ценна преднина на гостите.

20 минути по-късно, Астън Вила пропусна своя шанс да изравни с опасно центриране от корнер, а 120 секунди по-късно бе фатално наказан от Болтън и Гаел Какута, който покачи преднината на тима си с отличен далечен шут.

Гостите не срещнаха трудности да удържат предимството си до края на срещата и заслужено намериха място в следващия етап от надпреварата за купата.

В друг мач от турнира, игран тази вечер, отборът на Арсенал успя да сътвори пълен обрат и да успокои бушуващите вълни от недоволство, след като успя да елиминира непретенциозния тим на Шросбъри с 3:1, въпреки че след първите 30 минути на двубоя изоставаше с 0:1.

Водещи

Най-четени