Бомба в Мелбърн: Ана Иванович изхвърли Серина Уилямс 19.01 | 10:45

Сръбкинята обърна световната номер 1 след победа с 4-6 6-3 6-3

От Мариян Найденов

Сръбската тенисистка Ана Иванович поднесе на-голямата изненада на Откритото първенство на Австралия до момента, след като отстрани световната №1 Серина Уилямс. Ана стори това след победа с 4-6 6-3 6-3.

Така Иванович се класира за четвъртфиналите и сложи край на негативната си серия срещу американката. В предишните им четири срещи сръбкинята не бе успявала да стигне дори до спечелването на сет, но днес бившата номер 1 в света показа тенис от най-добрите си години и стигна до пълен обрат.

С тази си победа Ана, която достигна до финала в Мелбърн през 2008 г., спря и респектиращата серия на Серина от 25 поредни успеха, започнали от миналогодишния US Open.

За разлика от предишните сблъсъци между Иванович и Уилямс, този път Ана показа железни нерви, в съчетание със сериозни тенис аргументи. Сръбкинята изкова победата с цели 33 печеливши удара, което само по себе си е впечатляващо, като се има предвид името на съперничката ѝ.

В спор за място на полуфиналите Ана ще играе победителката от мача между Кейси Делакуа или Южени Бушар.

За следващия кръг в Мелбърн се класира и Флавия Пенета (Италия), която отстрани Анджелик Кербер в три сета - 6-1 4-6 7-5 и се класира за първия си четвъртфинал на Australian Open.

Следващата съперничка на 30-годишната италианка е двукратната финалистка в Мелбърн На Ли, отстранила  рускинята Екатерина Макарова, в два сета - 6-2 6-0.

Водещи

Най-четени