Борисов: Няма бази, няма и медали 13.08 | 17:42

Премиерът оцени българското представяне в Лондон

От Константин Симидчийски

Премиерът Бойко Борисов коментира българското представяне на Олимпийските игри в Лондон, споделяйки мнение, че липсата на успехи се корени най-вече в лошата материална база у нас. Борисов също така посочи, че родните атлети не са имали достатъчно късмет на Острова.

Премиерът потвърди, че в Пловдив ще има спортна зала с капацитет за около 10 хиляди зрители.

"При повече шанс всички щяхме да говорим за блестящо представяме. Ако Тервел (Пулев) беше спечелил, ако волейболистите бяха взели медал, ако на гимнастичките малко късмет не им беше изневерил, щяхме да казваме, че представянето е прекрасно", заяви Борисов.

"Станка направи греша и я тушираха. Това са неща, които ги има в спорта. Класирането е прекрасно, след като през последните 22 години нямаше никаква база в България", подчерта той.

"В рамките на три години понесох огромни критики, че започнах да строя спортни зали. Базата вече е добра. Догодина ще имаме още една зала за 10 хиляди в Пловдив. Възстановихме десетки игрища и спортни комплекси и в следващите години те ще бъдат още по-добри. Правим много за колективните спортове и резултатите ще бъдат още по-добри", каза още Бойко Борисов.

Водещи

Най-четени