Борусия М унизи и разкъса Байерн М на 5 парчета в исторически мач 28.10 | 09:00

Баварците бяха с титулярния си състав в срещата за Купата, но много изненадващо допуснаха да бъдат разбити и изхвърлени от турнира, което е водеща тема в Германия

От Ростислава Иванова

Борусия Мьонхенгладбах унижи Байерн Мюнхен с 5:0 снощи, нанасяйки му най-голямата загуба в историята на тяхното съперничество. По този начин тимът на Ади Хютер се класира на 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия.

"Жребчетата" подпукаха яко баварците още от началото на мача и във втората минута резултатът вече бе 1:0. След грешка на Алфонсо Дейвис, топката стигна до Куадио Коне. Последва двойно подаване с Бреел Емболо и с удар по земята Коне прати топката във вратата на Мануел Нойер.

Баварците тръгнаха в атака в търсене на гола, но в 15-ата минута получиха нов тежък удар. Йонас Хофман получи подаване на дясното крило и прати топката към другия край на наказателното поле. Там Рами Бенсебайни нахлу на скорост и с удар от движение удвои резултата.

Малко след изтичането на 20 минути игра бе отсъдена дузпа за нарушение на Люка Ернандес срещу Емболо. Зад топката застана Бенсебайни, който показа хладнокръвие и преодоля Нойер за 3:0.

До края на полувремето гостите от Мюнхен опитаха да упражнят натиск срещу тима на Ади Хютер, но не успяха да затруднят сериозно Ян Зомер.

Шест минути след началото на второто полувреме двубоят бе решен с четвърти гол за Гладбах. Пресата на Емболо даде резултат и той отне топката от Дайо Упамукано в наказателното поле и прониза Мануел Нойер.

В 58-ата минута Лука Нец изведе Емболо зад защитата на Байерн. Бавният Бенжамен Павар не успя да се върне навреме и след удар по дигонала на швейцареца, топката се удари в лявата греда и влетя във вратата на Байерн – 5:0.

До края на мача баварците опитаха да отбележат почетно попадение и да направят загубата си малко по-приемлива. С пропуски се отчетоха Серж Гнабри, Томас Мюлер и Коренетен Толисо. В краяна сметка обаче, Ян Зомер запази мрежата си суха и така Борусия Мьонхенгладбах унижи баварския колос.

С разгромната победа Гладбах се класира на 1/8-финалите в турнира за купата на Германия.

Водещи

Най-четени