Босна дебютира на Световно с исторически бърз автогол 16.06 | 09:52

Защитникът Сеад Колашинац си отбеляза най-бързото попадение в собствената мрежа

От Даниел Любомиров

Само 3 минути след началото на първия мач на Босна и Херцеговина на световни първенства балканският отбор остави своя отпечатък в историята на турнира, отбелязвайки си най-бързия автогол.

Стадион "Маракана" в Рио де Жанейро бе арена на двубоя с Аржентина – първи в Група F на Световното първенство 2014 – като още в 128-ата секунда на мача бранителят Сеад Колашинац стана автор на попадението в собствената си врата.

Колашинац нямаше пряка вина за случилото се, след като Лионел Меси центрира от пряк свободен удар, а Маркос Рохо отклони топката с глава. Тя се насочи встрани от вратата, но рикошира в крака на Колашинац и се оплете в мрежата на безпомощния Асмир Бегович.

Защитникът на германския Шалке 04 подобри предишното най-добро постижение, което принадлежеше на еквадореца Карлос Гамара, който си отбеляза автогол в 2:46 минута срещу Англия на Мондиал 2006 в Германия.

В последствие Босна отстъпи на Аржентина с 1:2, като нападателят Ведад Ибишевич вкара първия гол за страната на световни шампионати, а преди това Меси бе направил 2:0. Автоголът на Колашинац е третият на Мондиал 2014, като още първото попадение на турнира бе такова – бразилецът Марсело сам порази мрежата си в полза на Хърватия, но след това домакините спечелиха с 3:1.

Вратарят на Хондурас Ноел Ваядарес също стана автор на попадение в собствената си мрежа – изстрел на френския нападател Карим Бензема се отби в гредата, след това в ръката на стража и премина голлинията. Този гол стана исторически поради факта, че за отсъждането му за първи път бе използвана технологията на голлинията.

Водещи

Най-четени