Босна е аут от Световното след съдийски гаф 22.06 | 02:44

Нигерия с първа победа от 16 години насам

От Иво Вецев

Босна и Херцеговина ще изиграе само още един двубой на Световно първенство 2014, след като отборът на Един Джеко загуби с минималното 0:1 от Нигерия и беше изхвърлен от шампионата на планетата в Бразилия.

Единственият гол в срещата падна в 29', когато Еменике проби отлично отдясно на нападението на "супер орлите" и намери в наказателното поле Одемвинге, който препарира Бегович и донесе трите точки на своите.

При атаката обаче останаха съмнения за нарушение срещу Спахич, а минути преди това Босна и Херцеговина беше жестоко ощетена от рефера Питър О'Лиъри.

Хубава атака в бяло завърши с прекрасен пас за Джеко зад отбраната, а нападателят без проблем успя да отбележи. Голът обаче беше отменен заради несъществуваща засада. В крайна сметка, това се оказа решаващо за отпадането на Босна.

Джеко и компания остават с 0 точки след два мача, докато Нигерия все още не е допуснал гол и има 4 пункта в актива си. Иран е с 1 точка, като двата отбора ще си оспорват второто място, даващо право на участие в осминафиналите. Аржентина с 6 точки вече се класира напред.

Водещи

Най-четени