Бостън изравни серията с Маями след победа в мач номер 4 04.06 | 09:43

"Келтите" се наложиха над "горещите" с 93:91 след продължение и така изравниха резултата във финалната серия в Източната конференция на НБА на 2:2 победи

От Мариян Найденов

Отборът на Бостън Селтикс се наложи над Маями Хийт с 93:91 след продължение и така изравни резултата във финалната серия в Източната конференция на НБА на 2:2 победи.

Срещата бе много оспорвана и пълна с обрати, като домакините от Бостън направиха много силно първо полувреме, след което поведоха с 14 точки разлика - 61:47. След това обаче последваха силни минути за "горещите", които водени от звездата си ЛеБрон Джеймс успяха да наваксат изоставянето си и да вкарат мача в продължение при 89:89.

В петминутния добавен период двата отбора заложиха на сигурността и играта в защита, като по-добре се справиха "келтите", които допуснаха Маями да им отбележи само две точки, а те реализираха четири, с което извоюваха победата.

Двамата най-силни баскетболисти на Хийт и Селтикс - ЛеБрон Джеймс и Пол Пиърс пък трябваше да напуснат игрището по време на продължението заради натрупани нарушения. Маями можеше и да си тръгне с победата, но Дуейн Уейд пропусна тройка с финалната сирена.

Най-полезен за Бостън бе Пол Пиърс с 23 точки, а Кевин Гарнет се отличи с дабъл-дабъл от 17 точки и 14 борби. Раджон Рондо също завърши с дабъл-дабъл - 15 точки и 15 асистенции, а още трима баскетболисти на "келтите" реализираха по 10 и повече точки в мача - Рей Алън - 16 т., Брандън Бас - 11 т. и Кейон Дулинг - 10 т.

За "горещите" над всички бе ЛеБрон Джеймс с 29 точки, Дуейн Уейд добави 20, а третата голяма звезда в състава на Маями - Крис Бош продължава да се възстановява от контузия и не взе участие в мача. Резервата Удонис Хаслем изнесе много силен мач, завършвайки с дабъл-дабъл от 12 точки и 17 борби, а Марио Чалмърс вкара 12 точки.

Следващата пета среща от плейофната серия между Маями и Бостън е в сряда (6 юни) от 03:30 часа българско време, като домакини са "горещите".

Водещи

Най-четени