Бостън надигра Чикаго в дербито на Изток 13.02 | 10:10

Маями и Лос Анджелис Лейкърс се поздравиха с победи в своите срещи от НБА

От Краси Киров

Бостън Селтикс надигра с 95-91 лидера в Източната конференция Чикаго Булс в дербито тази нощ в НБА. Така "келтите" записаха своята 15 победа в лигата и са 7 място в конференцията, а "биковете" запазиха първата си позиция, въпреки неприятната загуба.

Най-полезен в мача беше Режар Рондо, който записа феноменален трипъл-дабъл, отчитайки се с 33 точки, 10 борби и невероятните 15 асистенции. Въпреки че не беше избран за част от звездната селекция на Изтока за мача на звездите, Рондо доказва във всеки двубой, че е един от най-добрите и интелигентни играчи в лигата.

Мачът между Чикаго и Бостън оправда очакванията за много оспорван двубой, въпреки че гостите бяха без MVP за миналия сезон Дерик Роус поради контузия.

Нито един от двата отбора не можа да се откъсне в резултата, като единствено към края на първата част "келтите" успяха да дръпнат с 8 точки, но авансът им бе стопен.

"Биковете" се опитваха да стопят минималния аванс на Селтикс, но бостънци се възползваха по-страхотен начин от най-силното си оръжие в мача - бързите атаки. Благодарение на бързите пасове, които раздаваше Рондо, Чикаго така и не намери противодействие на контрите на Селтикс.

5 минути преди края домакините дръпнаха в резултата с 14 точки и мачът изглеждаше решен. Благодарение на вдъхновената игра на Буузър, "биковете" стопиха своя пасив на 3 точки (88:91), но опитното крило сбърка в най-решаващия момент.

Пол Пиърс и Гарнет не можаха да се разберат и топката попадна в ръцете на Буузър, който вместо да подаде топката на откъсващия се напред Уотсън, взе техническо прекъсване 30 секунди преди края. Последвалата атака не донесе нищо за гостите и така Бостън победи с 95-91.

Освен Рондо на ниво беше и Кевин Гарнет, който записа дабъл-дабъл (12 точки, 12 борби). Слаб мач изигра звездата Пиърс, но и той отбеляза доста важни точки в края на двубоя.

В отсъствието на Роуз диригентската палка бе поета от Буузър, който се отчете с 22 точки и 7 борби, също толкова отбеляза и Уотсън, а Йоаким Ноа бе близо до дабъл-дабъл с 16 точки и 9 борби.

ЛА Лейкърс завърши серията си от гостувания по най-добрия начин - с победа. "Езерняците" победиха много трудно своя домакин Торонто с 94:92 и записаха своята 5-а победа като гост този сезон, изкачвайки се до петото място на Запад.

Лейкърс поведе с 15 точки до края на първата част, но настъпи отпускане в редиците им и Торонто успяха да обърнат развоя на мача. Главна заслуга за това имаше испанския гард Хосе Калдерон, който изигра феноменален мач, отбелязвайки 30 точки и 100% стрелба от зоната за 3 точки (4 от 4).

Благодарение на вдъхновената си игра Торонто успя да поведе за първи път в мача 2:47 минути преди края след забивка на Дейвис, а минута преди края дръпнаха с 4 точки (90:86). Звездата на Лейкърс взе нещата в свои ръце и отбеляза страхотна тройка, с което намали пасива на 1 точка, а след това при бърза атака на Лейкърс той даде решаваща асистенция към Уърлд Пийс, който даде точка аванс на гостите.

Калдерон отново върна аванса на Раптърс 16 секунди преди края, но вездесъщият Коби Донесе победата на "езерняците" с хубав кош 4.6 секунди преди края на мача.

Така Коби, въпреки слабия процент на стрелба, отново бе най-полезен за Лейкърс като отбеляза 27 точки, но бе неотразим в последната четвърт. Пау Гасол записа дабъл-дабъл (16 точки, 17 борби).

Освен Калдерон за Ротонто на ниво беше Клейза с 15 точки, а най-голямото разочарование бе ДеРоузан, който записа едва 8 точки и 2-13 стрелба.

В друг интересен мач Маями се наложи над Аталанта Хоукс с 107:87 като гост и е на две победи от това да се изравни на върха с Чикаго.

Още в началото на мача гостите от Флорида взеха инициативата в свои ръце и до края не я изпуснаха, записвайки 21-а победа в лигата.

За Маями отново над всички бе ЛеБрон Джеймс, който записа дабъл-дабъл с 23 точки и 13 борби, Уейд добави 21 (отбелязани само през първото полувреме), а гардът Марио Чалмърс записа 15 точки. Бош също направи дабъл-дабъл (14 точки, 16 борби).

Ето и всички резултати от тази нощ в НБА:

Торонто Раптърс - Л.А. Лейкърс 92:94

Бостън Селтикс - Чикаго Булс 95:91

Детройт Пистънс - Вашингтон Уизърдс 77:98

Атланта Хоукс - Маями Хийт 87:107

Голдън Стейт Уориърс - Хюстън Рокетс 106:97

Мемфис Гризлис - Юта Джаз 88:98

Водещи

Най-четени