Ботев (Вр) стъписа Локомотив (Пд) в продължението 12.05 | 20:37

"Смърфовете" загубиха две точки, допускайки изравняване в добавеното време на мача

От Константин Симидчийски

Отборите на Ботев (Враца) и Локомотив Пловдив не излъчиха победител и завършиха наравно - 1:1 в мача помежду си от 28-ия кръг на А група, игран на стадион "Христо Ботев" във Враца. Базил Де Карвальо откри резултата в полза на гостите от Пловдив в 63-ата минута, а крайното 1:1 оформи Иван Коконов в даденото от главния съдия продължение на мача (90+4').

Гостите от Пловдив започнаха по-активно срещата и бяха много близо до откриване на резултата в 22-ата минута, когато Базил Де Карвальо свали с глава към Илиян Йорданов една центрирана в наказателното поле на Ботев топка, но той, от непосредствена близост, стреля право в тялото на вратаря Веселин Цветковски.

Футболистите на Ботев (Враца) също създадоха няколко добри положения през първото полувреме, но те не застрашиха сериозно вратата, пазена от Стоян Ставрев. В 35-ата минута Николай Маринов пробва късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут, а при следващата атака на Ботев, Илия Илиев изведе Лъчезар Балтанов сам срещу вратаря на Локо, но Ставрев излезе и изчисти топката от краката му.

След почивката картината не терена не се промени, като отборът на Локомотив (Пловдив) беше по-активният, а домакините разчитаха предимно на контраатаки. Така се стигна до 60-ата минута, когато Базил Де Карвальо нацели греда след изпълнение на пряк свободен удар.

Три минути по-късно (63') така желаното от "смърфовете" попадение най-накрая падна. При една бърза контраатака Карвальо направи двойно подаване с Драги Коцев, той нахлу в наказателното поле и сложи топката на главата на Базил, който забоде топката в мрежата на Ботев за 0:1.

До края на мача домакините дадоха всичко от себе си, за да заличат негативния за тях резултат и в крайна сметка успяха да го направят в даденото от съдията продължение на срещата (90+4'). Точен бе Иван Коконов, който засече с глава центриране от корнер, оформяйки крайното 1:1.

След това равенство Локомотив (Пловдив) се изравни с Черноморец и Левски на третото място във временното класиране на А група, като и трите отбора имат по 56 точки, два кръга преди края на първенството. Литекс също е наблизо, като при победа в днешния си мач с Калиакра, ловчанлии също ще съберат 56 точки. Ботев (Враца) пък заема 12-а позиция с актив от 25 точки.

Водещи

Най-четени