Ботев (Пд) завърши наравно с отбора на Павел Виданов 02.02 | 17:43

"Канарчетата" и Заглембе (Любин) направиха 0:0

От Мариян Найденов

Футболистите на Ботев (Пловдив) и полския Заглембе (Любин) не излъчиха победител и завършиха при нулево реми в контролна среща, играна в Паралимни (кипър), където двата отбора водят зимната си подготовка.

Дебют за "канарчетата" направи тунизийският нападател Юнес Хамза, който се превърна в най-скъпия трансфер в историята на пловдивчани, след като бе привлечен от румънския Петролул (Плоещ) за 750 000 евро.

За тима от Любин пък цял мач игра бившият защитник на ЦСКА Павел Виданов.

Двубоят се проведе при изключително неблагоприятни атмосферни условия (силен вятър), които повлияха на представянето на двата състава.

Ботев (Пд) бе по-активния отбор през целия мач, но така и не успя да превземе вратата на поляците. През първата част възпитаниците на Станимир Стоилов създадоха няколко опасни положения чрез Хамза, Мариян Огнянов и Томаш Иршак.

След направените смени след почивката Артур Енрике раздвижи сериозно играта на пловдивчани и на няколко пъти центрира добре към капитана Иван Цветков, но няколкото му удара не намериха целта. В 76-ата минута пред Цветков се откри и най-чистото положение в мача, но изстрелът му с глава бе избит от бранител на Заглембе от голлинията.

Това бе трета проверка за "канарчетата" от лагера им на Острова на Афродита, а следващият им спаринг е на 5 февруари, когато техен съперник ще бъде руският Енисей.

Водещи

Най-четени