Ботев (Пд) започна лятната селекция, взе 4-ти холандец 30.04 | 11:48

Ромарио ще подсили състава на "канарчетата" от 1-ви юли

От iNews.bg

Ботев (Пловдив) осъществи първия си трансфер за сезон 2013/2014.

Клубът привлече нападателя Ромарио Кортзорг от втородивизионния холандски Дордрехт.

Контрактът на 23-годишния футболист е за срок от три години и влиза в сила от 1 юли.

Роденият на 25 август 1989 година в Ротердам нападател е четвъртият холандски футболист в "жълто-черния" тим след Сивард Спрокел, Марлон Перейра и Луис Педро.

Ромарио вече направи първото си индивидуално занимание на стадион "Христо Ботев", а следобед той ще се включи и в тренировката на новите си съотборници.

Днес се появиха информации, че една от българските звезди на Ботев - Тодор Неделев - е в обсега на турския гранд Бешикташ.

Представители на отбора, както и на Генчлербирлиги, присъстваха на Колежа в неделя, когато "канарчетата" победиха Литекс с 1:0, а Неделев изнесе поредния си много силен мач.

В ложата на стадиона в Пловдив имаше и скаут на Касъмпаша, за когото отпреди месец също се знае, че проявява интерес към перлата на Ботев.

Новото попълнение Ромарио беше представено от спортния директор Александър Александров, който вчера коментира шансовете на "канарчетата" да се класират за евтотурнирите.

"Ние играем мач за мач, вървим добре, да се надяваме накрая да се класираме за Европа, всичко може да се случи в оставащите мачове. Трябва да запазим облика, който екипът на Мъри Стоилов създадоха. Всички се съобразяват с Ботев, защото играем добър футбол.

Във футбола всичко е възможно, ние играем добре и ако продължим по този начин, няма да е проблем да отидем в Европа.

Стоилов промени мисленето на футболистите и може би манталитетът им. Футболистите знаят какво да правят на терена, което е много важно. Играчите възприемат тактическите указания на треньора си, което в България рядко се среща", заяви вчера Кривия в предаването "Пред банята" по TV7.

Водещи

Най-четени