Ботев (Пд) и ЦСКА с боево реми 27.10 | 18:03

Срещата завърши 1:1 с голове на Иван Цветков и Тасио

От Мариян Найденов

Отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА не излъчиха победител, завършвайки 1:1 в очаквания с огромен интерес мач от 10-ия кръг на А група, игран на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Домакините откриха резултата в 42-ата минута след точно изпълнена дузпа от Иван Цветков, а "червените" стигнаха до равенството с гол на влезлия като резерва Тасио в 80-ата минута. Срещата беше изключително оспорвана, а футболистите на ЦСКА на два пъти удариха греди.

Феновете на двата отбора създадоха невероятна атмосфера, като се наложи двубоят да бъде спрян за няколко минути в началото заради гъстия облак, който се получи от димките на бултрасите.

Първият удар към една от двете врати отправи направилият своя дебют за ЦСКА през този сезон Мишел Платини. Бразилският нападател пробва красиво изпълнение от въздуха в 9-ата минута, но изстрелът му не намери очертанията на вратата.

Ботев отговори с опасен удар на Артур Енрике в 15-ата минута, но вратарят на ЦСКА Томаш Черни внимаваше и изби в корнер.

Три минути по-късно (18') Серж Нюаджи центрира в наказателното поле, където Платини засече топката с глава, но тя срещна гредата.

Така се стигна до 42-ата минута, когато Ботев получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Джереми Родригес срещу Иван Цветков в наказателното поле. Зад топката застана потърпевшият Цветков и с премерен удар не остави шансове на Черни за 1:0, отбелязвайки седмия си гол от началото на сезона.

След почивката наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов опита да промени статуквото на терена, вкарвайки двама нападатели - Сержиньо и Тасио на местата съответно на Нюаджи и Тодор Янчев. Това даде резултат и ЦСКА заигра много по-агресивно.

В 72-ата минута Сержиньо центрира от корнер, Михаил Венков бе най-съобразителен в наказателното поле, но ударът му с глава срещна гредата за втори път в мача.

Все пак, осем минути по-късно (80') гостите от ЦСКА успяха да стигнат до така желаното попадение. След едно центриране от пряк свободен удар в наказателното поле, Тасио изскочи зад защитата на Ботев и засече топката във вратата, оформяйки крайното 1:1.

В следващата атака на "червените" Сержиньо стреля много опасно, но вратарят на Ботев Ернестас Шеткус изби удара му. Малко след това пък Тасио можеше да донесе победата на ЦСКА, но изстрелът му с глава излезе в аут.

В крайна сметка до ново попадение в мача не се стигна и двата отбора си поделиха по една точка.

След това равенство Ботев заема трета позиция във временното класиране на А група с актив от 20 точки, а ЦСКА е на четвърто място с 18 пункта.

Водещи

Най-четени