Ботев (Пд) излъга ЦСКА у дома 05.12 | 16:03

Неделев и Огнянов се завърнаха в игра за победата с 2:1 над 31-кратните шампиони

От Иво Вецев

Ботев (Пловдив) най-накрая успя да надиграе ЦСКА и в мач от 20-ия кръг на "А" група записа първа победа над "червените" от няколко години насам в родното първенство.

Това стана в студения следобед в Пловдив, като в дербито на кръга на стадион "Христо Ботев" възпитаниците на Станимир Стоилов спечелиха срещата с 2:1.

В 12' се стигна до много спорна дузпа в полза на "канарчетата", след като Жереми Фо-Поре фаулира Цветков в наказателното поле. Потърпевшият се нагърби с отговорността и не сбърка за 1:0 в полза на жълто-черните.

До края на полувремето Анисе и компания пропуснаха да поведат с повече и логично бяха наказани още в 47', когато след колективна грешка в състава на Ботев Чочев остана непокрит в наказателното поле и с глава не сбърка.

Станимир Стоилов обаче вкара в игра Мариян Огнянов и Тодор Неделев, които бяха с ключова роля за победата. В 71' юношата на клуба проби отлично в половината на ЦСКА и комбинира с Вандер, който центрира към Христов. Ударът на защитникът бе право в Черни, но чехът изпусна топката, предоставяйки я на Огнянов - удар и 2:1 за домакините.

ЦСКА не успя да стигне поне до равен, което прати "армейците" на 5-о място на 2 точки зад Ботев, който отново окупира третото място, след като изпадна дори от топ 5 след лоша серия от резултати. Повече информация за мача и снимки може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени