Ботев (Пд) разплака Пирин с гол в края 29.09 | 19:20

"Канарчетата" грабнаха трите точки с попадение на Грънчаров в 90-ата минута

От Иво Вецев

Ботев (Пловдив) продължи с успешното си представяне през новия сезон, след като в двубой от 7-ия кръг на Виктория ФП победи другия добре представящ се новак - Пирин (Гоце Делчев), с 0:1 като гост.

Единственото попадение в срещата бе дело на защитника Грънчаров, който се разписа в 90-ата минута след разбъркване. Домакините пък изпуснаха дузпа през първото полувреме.

По този начин Ботев се изкачи до 4-а позиция в класирането и има 13 точки след две загуби, един равен и 4-и победи. Пирин пък се смъкна до 8-ата позиция с 9 точки - три победи и четири загуби.

В самото начало на срещата Пирин можеше да стигне до гол, след като в първата минута настана хаос пред вратата на Шетхус, той не се намеси умело в ситуацията, но със сетни усилия защитниците на Ботев избиха.

Последваха няколко интересни атаки и на двата отбора, но до чисти положения така и не се стигаше. Това се промени в 29-ата минута, когато Марчев от състава на домакините проби остро в наказателното поле, а бранителите на "канарчетата" го спряха с цената на нарушение - дузпа за Пирин.

Футболистите на Ботев се нахвърлиха срещу Ристосков, като последваха два жълти картона за Панайотов и Грънчаров. Зад топката застана Румен Лапантов, който обаче не запази присъствие на духа и стреля в аут - резултат остана непроменен, а полувремето завърши без голове 0:0.

През втората част по-активни бяха "канарчетата", но гол така и не падаше, след като Хазуров едва не си отбеляза автогол, а Иван Цветков можеше да отбележи гол-шедьовър, но топката кацна на горната греда. В 77-ата минута пък Драги Коцев можеше да накаже пловдивския ти, след като остана очи в очи с Шетхус, който обаче успя да спаси.

Все пак в 90-ата минута пловдивчани успяха да стигнат до трите точки, след като Огнянов центрира в наказателното поле, където бранител на домакините игра с глава и излъга своя вратар. Там притича Грънчаров, който от близо подложи крак и реализира победното попадение.

Водещи

Най-четени