Ботев (Пд) с втора победа в контролите 23.01 | 16:42

Асен Караславов откри резултата в 53-ата минута, а малко след това (56') Станислав Костов оформи крайното 2:0

От Краси Киров

Отборът на Ботев (Пловдив) записа втори успех от началото на зимната си подготовка, след като се наложи с 2:0 над втородивизионния Чавдар (Етрополе). Срещата трябваше да се играе в Гърция, но се проведе на стадиона в град Раковски, защото пловдивчани прекратиха преждевременно лагера си заради лошото време в южната ни съседка.

И двете попадения паднаха в през второто полувреме. Първо Асен Караславов откри резултата в 53-ата минута, а малко след това (56') Станислав Костов оформи крайното 2:0. Ботев можеше да се поздрави и с по-убедителен успех, ако не бяха многото пропуски, сред които и нереализирана дузпа от Иван Цветков в 27-ата минута.

Пловдивчани бяха по-активния отбор по време на целия мач и заслужено се поздравиха с победата. Старши треньорът Станимир Стоилов даде възможност за изява на почти всичките си футболисти, излизайки с различен отбор през двете полувремена.

"Канарчетата" можеха да открият резултата още в 4-ата минута, когато Тодор Неделев отправи опасен изстрел от пряк свободен удар, но вратарят на Чавдар внимаваше и изби топката в корнер.

В 17-ата минута отново Неделев бе главно действащо лице пред вратата на етрополци. Борис Галчев изведе по дясното крило Йордан Христов, който намери младия талант на Ботев непокрит в наказателното поле, но ударът на Неделев мина над гредата.

Десет минути по-късно (27') възпитаниците на Станимир Стоилов получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Вандер Виейра в наказателното поле. Зад топката застана Иван Цветков, но ударът му бе слаб и стражът на Чавдар успя да спаси.

Вратарят на етрополци отново се превърна в герой за своите в 39-ата минута, когато в рамките на десетина секунди отрази истинска канонада от удари към вратата си, обезсърчавайки последователно Неделев, Цветков, Виейра и Бамого.

Ботев най-накрая стигна до попадение е 53-ата минута, а точен бе Асен Караславов, който се разписа с глава след центриране на Борис Галчев.

Само три минути по-късно (56') "канарчетата" вече водеха с 2:0. Костадин Дяков напредна по дясното крило, центрира остро по земя към Станислав Костов на първа греда, който отклони топката под горната греда на вратата, оформяйки крайния резултат.

В 65-ата минута Ботев бе много близо до трети гол. Неделев центрира от фаул в наказателното поле, топката попадна във влезлия преди секунди Владимир Айтов, но вратарят на Чавдар за пореден път показа класа и изби удара му.

До края на мача опасните положения и пред двете врати липсваха и до нови попадения не се стигна. Така Ботев записа втора поредна победа в контролите, след успеха с 4:2 в спаринга със Свиленград, игран преди няколко дни в Гърция.

Водещи

Най-четени