Ботев (Пд) с разгромна победа за Купата на България 18.09 | 19:08

"Канарчетата" отказаха тима на Нефтохимик след 6:0 на "Христо Ботев"

От Краси Киров

Ботев (Пловдив) разгроми с 6:0 отбора на Нефтохимик в първа среща от 1/16 финалите в турнира за Купата на България.

Срещата се игра пред повече от 2 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев" в Половдив.

По този начин "канарчетата" отпразнуваха по най-добрия начин откриването новата база на отбора в Коматево.

iNews припомня, че по-рано днес президентът на Ботев (Пд) Цветан Василев и кмета на Пловдив Иван Тотев откриха най-модерната футболна база в България, където ще се оформят бъдещите българските таланти.

Домакините от Ботев нямаха никакви проблеми в този мач и записаха разгромна победа. "Канарчетата" започнаха по-силно и логично откриха резултата в 22-та минута. Анисе изведе перфектно Луиш Педро, който се разписа на празна врата.

В 35-та минута Луиш Педро върна асистенцията на Анисе и мадагаскарецът покачи на 2:0. Само три минути по-късно резултатът вече бе класически. Луиш Педро бе авторът на гола, но топката влезе във вратата след рикошет.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха и Ботев продължи да бъде по-дейният отбор. Головете обаче паднаха в последните 15 минути на мача. Мъри пусна в игра Костов, Вандер и Филипов на мястото на Анисе, Ромарио и Неделев.

Четвъртият гол падна след много добта акция на Енрике, който нахлу в наказателното поле отляво и намери перфектно Станислав Костов, който реализира първия си гол в мача.

В 84-та минута отново Костов се разписа след като бе изведен сам срещу вратаря. Минута по-късно Костов можеше да запише и хеттрик, но удара му бе отбит от вратаря на Нефтохимик. Все пак Педро бе точен при добавката за 6:0.

Така Ботев (Пд) отпразнува по перфектен начин откриването на новата база и зарадва президента на отбора с разгромна победа над бургаския Нефтохимик.

Вижте тук всички резултати от 1/16 финалите днес за Купата на България.

Водещи

Най-четени