Ботев (Пловдив) показа уникален проект за стадион 05.03 | 12:29

Така ще изглежда съоръжението след извършените корекции

От iNews.bg

Президентът на Ботев (Пловдив) Юли Попов и изпълнителния директор Ангел Палийски представиха днес пред медиите промените по новия клубен стадион, който трябва да е готов през 2015 година.

Съоръжението ще разполага с близо 19 000 места, като 75% от тях ще бъдат покрити. Капацитетът на паркинга ще е за 600 автомобила и 7 автобуса. Очаква се това да е финалният вариант за проекта на Арената.

"Това, което представяме днес е коренно различно, от това, което показахме преди 2 години. Надявам се това да е последният вариант, но всеки следващ, който получаваме от фирмата и архитектите е по-красив от предходния.

Феновете на Ботев ще могат да се гордеят с най-красивия стадион в България, който ще е 4-та категория, с лиценз за полуфинал за Лига Европа. Преди три години и няколко месеца си обещахме това и се надявам май месец да ви посрещнем на новото съоръжение", каза Юли Попов на специална пресконференция.

Ангел Палийски обеща, че Ботев ще представи нещо уникално за България и подчерта, че най-добрия момент съоръжението да бъде представено е Европейското първенство за юноши през 2015 година.

Подробности около промените в реконструкцията разкри главният архитект на съоръжението Георги Савов. Той подчерта, че съоръжението ще покрива всички критерии на УЕФА за полуфинал в Лига Европа. Пълният му капацитет ще е 18 788 места.

Сектор А ще бъде на 6 нива и ще отговаря на категория 4 звезди. Секторът за гости ще бъде с капацитет 1500-1600 места, а трибуната за феновете на Ботев в северния сектор ще бъде изписана емблемата с 12-цата. Условията за журналистите също ще отговарят на най-високите стандарти с всички необходими условия за работа.

От Ботев съобщиха, че името на стадиона ще бъде избрано след обществена дискусия.

Как ще изглежда новият дом на Ботев (Пловдив) вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени