Ботев и Теплице завършиха наравно в Кипър 09.02 | 16:54

"Канарчетата" се спасиха от загуба, благодарение на късен гол на Вандер Виейра

От Константин Симидчийски

Отборът на Ботев (Пд) завърши наравно 2:2 с чешкия Теплице в приятелска среща, изиграна днес в Кипър.

Станислав Костов отбеляза за българския тим след 14 минути игра, но две попадения на Егон Вюч изведоха Теплице напред. Вандер Виейра изравни за Ботев в края.

Пловдивчани пропиляха няколко добри възможности за още попадения, като футболистите на Станимир Стоилов дори пропуснаха и дузпа. Това се случи в 73', когато Иван Цветков не бе точен от бялата точка.

Станимир Стоилов започна със състав: Стаховяк, Христов, Спрокел, Грънчаров, Минев, Галчев, Иршак, Цветков, Луис Педро, Виейра и Костов, като след почивката наставникът извърши и множество промени. В игра за "жълто-черните" се появиха резервният вратар Росен Андонов, Ангел Рахов, Артур Енрике, Мариян Огнянов и Тодор Неделев.

Мачът в Кипър започна отлично за Ботев, като още в 14' "канарите" откриха.Станислав Костов получи извеждащо подаване от Веско Минев, финтира вратаря и отбеляза в мрежата на Теплице за 1:0.

Две минути по-късно Ботев бе близо и до втори гол, но центриране на новото попълнение Луис Педро не бе засечено от никой. Теплице отговори в 19', когато Адам Стаховяк спаси удар с глава на чешки футболист.

В 34' Ботев отново пропусна. Луис Педро изведе Станислав Костов зад защитата на чехите, но бившият футболист на ЦСКА стреля в аут.

През втората част Теплице осъществи пълен обрат в резултата, а Ботев пропусна дузпа. В 50' Егон Вюч засече центриране на свой съотборник и изравни. В 73' се стигна и до моментът, когато Иван Цветков не успя да отбележи от дузпа за българския състав.

В 78' Теплице излезе напред, когато отново Вюч вкара в мрежата на резервния вратар Росен Андонов. Това се случи след страхотна грешка на българския вратар, който излезе неразчетено и бе прехвърлен от около 30 метра.

Крайното 2:2 бе оформено в 84' от Вандер Виейра, който отбеляза след центриране на Тодор Неделев от статично положение.

Водещи

Най-четени