Ботев с ключов аванс преди реванша за Купата на България 16.04 | 18:16

"Канарчетата" удариха с 3:1 Локо (Сф)

От Даниел Любомиров

Ботев (Пловдив) направи решителна крачка към класиране на финала в турнира за Купата на България, след като спечели с 3:1 домакинството си на Локомотив (София) в първи полуфинален сблъсък, игран на стадиона в базата в "Коматево".

Домакините имаха тотално преимущество през целия мач и могат да съжаляват, че допуснаха попадение в самия край на редовното време, което все пак оставя доста интрига за реванша на стадиона в столичния квартал "Надежда".

Феребори Доре откри резултата след отлично подаване на колегата му в атаката Юнес Хамза в 43-ата минута. В 72-ата Луис Педро също се възползва от великолепно подаване на тунизийския таран, за да покачи преднината на "канарчетата" на 2:0.

Третият гол в срещата падна в 84-ата минута и бе дело на капитана на съперника Александър Бранеков, който засече в собствената си врата центриране отдясно на Хамза – 3:0. Грешка при изнасянето на топката на Сърджан Лукин в 89-ата минута обаче позволи на Иво Иванов да направи мощен рейд и с премерен изстрел по земя да матира вратаря Адам Стаховяк за 3:1.

Водещи

Най-четени