Ботев удари гърци, ЦСКА се изложи срещу Локо (ГО) 15.11 | 17:48

Напрежение в контролата на Ботев, Стойчо заложи на резерви

От Иво Вецев

Ботев победи с 2:0 гръцкия Пантракикос в приятелска среща, играна на базата в Коматево. Домакините доминираха през целия мач и логично стигнаха до успеха. Лъчезар Балтанов откри резултата в 18-ата минута, засичайки с глава топката във вратата на гостите след центриране на Лазар Марин.

В 26-ата минута Християн Казаков влезе остро в краката на Хосе Ернандес. Потърпевшият футболист побесня нахвърли се срещу фаулиралия го играч на "канарчетата". Футболистите на двата отбора започнаха да се блъскат.

Наложи се и старши треньорът на Ботев Велислав Вуцов да влиза на терена, за да укротява страстите. От гостите най-чистото положение пропусна Игор де Соуса в 28-ата минута, когато от удобна позиция прати топката в аут.

Домакините организираха още опасни атаки до почивката, но пропуски направиха Момчил Цветанов и Християн Казаков, а Владимир Айтов уцели гредата в 32-ата минута. Надмощието на Ботев продължи и през второто полувреме.

В 68-ата минута Иван Цветков отбеляза втория гол за Ботев след центриране на Филип Филипов. От гостите най-чистото положение изтърва Игор де Соуса в 28-ата минута.

В друга контрола днес, третият в класирането в "Б"-футболната група Локомотив (Горна Оряховица) стигна до пълен обрат и се наложи с 3:2 като домакин на лидера в елита ЦСКА в контролна среща.

Стойчо Младенов даде игрово време на голяма част от своите резерви, като на терена се появиха попадащите рядко в титулярния състав Оршулич, Причиненко, Чорбаджийски, Божилов Супусепа и други.

Въпреки това, "армейците" на два пъти излизаха напред в резултата, след като Серджиу Буш се разписа от дузпа още в началото на мача, а резервата Радой Божилов вкара след час игра. Локомотив не се предаде пред именития си съперник и изравни на два пъти резултата.

В 20-та минута домакините стигнаха до опасно положение от фаул, а центрираната топка попадна на главата на Александър Горанов и той преодоля Якуб Дивиш.

Така се стигна и до финалния натиск за домакините, които вкараха две попадения в последните 15 минути и спечелиха мача с 3:2. Следващият съперник на ЦСКА в "А" група е шампионът Лудогорец. Мачът е насрочен за този уикенд.

Водещи

Най-четени