Ботев унищожи Нефтохимик 05.10 | 17:55

"Шейховете" съкрушени, "канарчетата" летят към върха

От Иво Вецев

Ботев (Пловдив) се доближи на точка от лидера в А група Лудогорец, след като възпитаниците на Станимир Стоилов разбиха Нефтохимик като домакин с 4:0 в двубой от 12-ия кръг на родното първенство.

През първото полувреме падна само един гол, а негов автор беше Анисе в 26'. През втората част паднаха цели три попадения, а сред голмайсторите имената си записаха Ромарио (56) и Галчев (66). Анисе с втория си гол в мача оформи крайното 4:0.

В двубоя нямаше никаква интрига, като "канарчетата" правеха каквото си поискат на терена, докато "шейховете" имаха едно единствено положение в цялата среща. Това доведе и до 8-та поредна загуба на тима, който се закотви на 13-а позиция с едва 7 точки.

Пловдивчани пък записаха първи успех от 5 срещи насам в А група срещу Нефтохимик, като сега чака грешка на Лудогорец в борбата за първото място. "Зеления звяр" е с 25 точки, докато Анисе и компания са с точка по-малко.

Ботев започна отлично срещата и организира няколко много интересни атаки. Добра комбинация в 3' между Ромарио и Христов завърши със страхотен пробив на десния бек през няколко защитници, но ударът му беше разочароващ.

Иршак пък пробва да изненада Денчев от 30 метра, но вратарят внимаваше и изби в корнер. Въпреки това атаките на "канарчетата" не спираха и така се стигна до 26'.

Ванжер успя да намери по превъзходен начин Анисе в наказателното поле с прехвърлящ пас, а "скритата деветка" на отбора реализира и даде аванс на пловдивчани.

До края на полувремето Домовчийски се отчете с два пропуска за своя тим, докато Нефтохимик имаше шанс да изравни, но изстрелът на Заков мина встрани от вратата - 1:0 за Ботев (Пловдив).

През втората част картината на терена не се промени по никакъв начин и домакините продължиха да мачкат своя съперник. Още в 56' резултатът беше покачен, след като Ромарио получи топката сам срещу вратаря, мина него и един защитник, реализирайки на празна врата - 2:0.

Само 10 минути по-късно резултатът вече беше класически, след като Галчев стреля много технично от пряк свободен удар, а Денчев не успя да отрази. Първи гол за национала и 3:0 за "канарчетата".

До края резултатът бе покачен на 4:0, като Анисе записа името си за втори път сред голмайсторите 11 минути преди края.

Най-четени