Боян Йорданов бе избран за номер 1 в Гърция през сезона 22.04 | 12:12

Супер Бобо изведе своя Олимпиакос до златен требъл в южната ни съседка

От Краси Киров

Българският национал Боян Йорданов бе избран за най-добър състезател в гръцкото волейболно първенство.

През този сезон Супер Бобо изведе своя Олимпиакос до златен требъл в южната ни съседка, след като през уикенда отборът от Пирея триумфира с шампионската титла, спечелена с 3:1 победи във финалната серия срещу Памвохайкос (Врахати) след успех с 3:0 (25:17, 25:23, 25:14) в четвъртата среща.

Преди това Олимпиакос спечели турнира за Купата на Гърция и този за Купата на Лигата, а Боян Йорданов бе определен за най-полезен играч (MVP) и в трите състезания.

Очаква се ръководството на Олимпиакос да възнагради българския национал с нов договор. Преди време левичарят подписа с клуба, въпреки че имаше и по-изгодни предложения.

За съжаление на родните волейболни фенове Боян Йорданов няма да играе за националния отбор през тази година. Диагоналът помоли старши треньора Камило Плачи да почива това лято, защото се чувства доста претоварен от тежкия сезон в Гърция.

Днес пък стартира подготовката на трикольорите за Световната лига, като на лагер-сбора в помощната зала на "Арена Армеец" за първа тренировка се събират 15 състезатели.

Водещи

Най-четени