Бразилия отстъпи в драмата на дузпите от тима на Парагвай 18.07 | 11:01

"Кариоките" се отчетоха с непростими пропуски, и не успяха да реализира нито една дузпа

От Краси Киров

Отборът на Бразилия отпадна от Копа Америка от тима на Парагвай в ¼ финалите на турнира. Шампионите от последното издание не успяха да отбележат гол срещу "гуараните" и срещата завърши 0:0. При дузпите футболистите на Мано Менезеш отново се отчетоха с немислими пропуски и не успяха да вкарат нито една дузпа от своите 4 опита.

В последната среща от ¼ финалите също имаше голяма изненада. Фаворитът Чили не успя да се справи със съпротивата на Венецуела и допусна загуба с 1:2. В герой за Венецуела се превърна игралия във Вихрен (Сандански) Габриел Сичеро, който отбеляза победния гол 10 минути преди края.

Бразилия – Парагвай 0:0 (0:2 след дузпи)

Бразилия, която от последните 5 турнира има 4 титли, започна двубоя силно. "Кариоките" обаче отново показаха лиспа на съсредоточеност пред гола и само създаваха добри положения без да могат да ги реализират. Рамиреш и Неймар записаха първите пропуски след като стреляха в аут в началото на мача.

В средата на първото полувреме Робиньо изведе перфектно Неймар, но ударът му мина покрай страничната греда. Малко по-късно след центриране от фаул, Лусио засече топката с крак, но страхотната намеса на вратаря Хусто Вияр предотврати гола. В края на полувремето Андре Сантош след добър пробив стреля в аут от малък ъгъл.

В началото на втората часта Неймар пропусна удобен шанс като финтира защитник, но топката бе изчистена от голлинията. В 67-та минута отново вратаря Хусто Вияр показа класа, като изби силен удар на Гансо. Нападателят на Милан Пато също не успя да матира вратаря Вияр, който спаси негов удар. След това и резервата Фред стреля опасно с глава, но топката бе избита пред голлинията.

Най-доброто положение за Парагвай бе в края на мача, когато Нелсън Валдес стреля опасно, но топката излезе в аут. В продълженията на мача нервите на някои играчи не издържаха и се стигна до ескалиране на напрежението, което бе потушено с два червени картона на Лукаш Лейва и Антолин Алкарас.

Така двубоят стигна до рулетката на дузпите. Двата отбора продължиха с пропуските. Барето и Елано не успяха да вкарат. След това обаче започна още по-неприятният момент за Бразилия, след като последователно Тиаго Силва, Андрес Сантош и Фред не успяха да отбележат за "селесао". За Парагвай това пък направиха Естигарибия и Кристиан Риверос, и класираха своя тим за полуфиналите в турнира. Така отборът на Парагвай ще играе с тима на Венецуела в спор за място на финала.

Чили – Венецуела 1:2

Oтборът на Венецуела поднесе поредната изненада на турнира Копа Америка. Венецуелците изненадаха тима на Чили и го победиха с 2:1 в ¼ финалите на турнира. В герой за Венецуела се превърна бившия защитник на Вихрен Габриел Сичеро, който отбеляза победния гол. По този начин Венецуела се класира за първи път в своята история на ¼ финалите.

Венецуела започна добре двубоя и откри резултата в 34-та минута. Освалдо Вискарондо засече с глава след центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на Чили.

След това футболистите на Чили реагираха, като постоянно търсеха гола и създаваха положения. Два пъти и гредите помогнаха на Венецуела. Първи Умберто Суазо разтресе напречната греда, а малко след това и Хорхе Валдивия направи същото.

Все пак Чили стигна до изравнителен гол в 70-та минута, когато Суазо бе точен от близо. Този гол даде още повече стимул на чилийците и те тръгнаха да решават мача.

В 80-та минута обаче след центриране в наказателното поле на Чили, Габриел Сичеро излезе зад всички и от близо вкара за 2:1. Срещата не премина без страсти по терена като Медел бе изгонен в 83-та минута за Чили, а Ринкон също напусна преждевременно терена в края на мача. След гола Алексис Санчес имаше възможност да изравни, но отново добра намеса на Сичеро опази вратата на Венецуела.

Така отборът на Венецуела ще играе за първи път в полуфиналите на Копа Америка срещу тима на Парагвай.

Така двата полуфиналa на Копа Америка вече са ясни:

19 юли

Перу – Уругвай

20 юли

Парагвай - Венецуела

Водещи

Най-четени