Бразилия отстъпи на Мексико в контрола, играна в Тексас 04.06 | 00:16

"Селесао" допусна поражение след две победи над Дания и САЩ

От Даниел Любомиров

Бразилия не се представи убедително в един от тестовете си преди младата селекция на Мано Менезеш да започне битката си за титла от предстоящата Олимпиада в Лондон тази година.

"Селесао" регистрира неприятно поражение срещу една от силите в Северна Америка – Мексико – с 0:2 на "Каубой стейдиъм" в Тексас. Попаденията в срещата бяха реализирани още през първото полувреме, а след почивката зрителите станаха свидетели само на безплодните атаки на бразилците.

Джовани дос Сантос откри резултата в 22-ата минута пред повече от 84 000 зрители на стадиона в Тексас, а нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес реализира дузпа в 33-ата, за да затвърди победата на Мексико.

Така след като регистрираха две победи в края на май – 3:1 срещу Дания на 26-ти и 4:1 срещу САЩ на 29-ти – възпитаниците на Менезеш бяха приземени в поредната си контрола, която трябва да избистри състава за Олимпийските игри в английската столица по-късно през годината.

На вратата за "селесао" очаквано застана Рафаел Кабрал, който защитава цветовете на Сантош. Пред него доверие вдясно отново беше гласувано на играча на Порто Данило, а централната двойка бранители бяха състезатели от Серия А – Тиаго Силва от Милан и Жуан от Рома. Вляво оперираше Марсело, който стана шампион с Реал Мадрид през миналия сезон.

Менезеш започна мача с тактика 4-3-3 и в халфовата линия разчиташе на играещия в Тотнъм Сандро, на дефанзивния полузащитник на Вашко да Гама Ромуло Боргес Монтейро и на Оскар дош Сантош Ембоаба Жуниор от Интернасионал.

В атака започнаха Хълк, чийто престой в Порто изглежда към края си, перлата на Сантош Неймар и Леандро Дамиао – голмайсторът на Интернасионал.

В по-късен етап от мача на терена се появи нападателят на Милан Алешандре Пато, Лукаш и Касемиро от Сао Пауло, както и Уелингтон Силва, който е собственост на Арсенал, но игра под наем първо в Леванте, а през 2012-та във втородивизионния испански Алкояно.

Мексико разчиташе на Чичарито и дос Сантос в предни позиции, подпомагани активно от Гардадо и в крайна сметка стигна до ценна преднина още преди почивката.

Страхотна контраатака в 22-ата минута бе започната и завършена по най-добрия начин от дос Сантос, който преодоля вратаря Рафаел, въпреки че той се опита да попречи на топката да влезе във ратата му – 0:1.

В 35-ата минута пък нов мощен пробив на дос Сантос бе спрян с нарушение от страна на Жуан, който бе безпомощен и повали съперника си в пеналтерията, което провокира рефера да отсъди дузпа. Чичарито хладнокръвно реализира и в крайна сметка оформи резултата на 0:2.

През втората част най-близо до гола за Бразилия бяха Неймар и Лукаш, но не успяха да преодолеят стража на Мексико Хосе де Хесус Корона Родригес.

Най-четени