Бразилия със звезден състав на Олимпийските игри 06.07 | 12:00

Футболисти като Тиаго Силва, Марсело, Пато, Хълк и Неймар ще защитават честта на "Селесао" в Лондон

От Константин Симидчийски

Защитникът Тиаго Силва от Милан и нападателят Хълк от Порто попаднаха в разширения състав на бразилския национален отбор по футбол за олимпийските игри в Лондон.

Според регламента на напреварата още един футболист с възраст над 23 години и това ще бъде защитникът на Реал Мадрид - Марсело.

"Поканихме Хълк в олимпийския отбор, защото той ще внесе значителна физическа мощ в състава. Неговият богат опит и решителност пред гола ще бъдат изключително важни в големите мачове от турнира", заяви националният селекционер на бразилците Мано Менезеш.

В групата от 18 играчи попаднаха очаквано големите звезди Неймар, Пауло Енрике Гансо, Леандро Дамиао, Лукас, Оскар и Алешандре Пато.

Наличието на всички тези звезди в състава на "кариоките" ясно показва, че Бразилия не отива на футболния турнир от Игрите на олимпийския принцип, а ще гони трофея.

Сред по-популярните футболисти, които не намериха място в отбора, са Давид Луис от Челси, Дани Алвеш от Барселона и Филипе Коутиньо от Еспаньол.

Очаква се, че отборът на Бразилия от Лондон 2012 да бъде и в основата на тима, който ще играе на домакинския Мондиал 2014 в Бразилия след две години.

Състав на Бразилия за Олимпийските игри в Лондон:

вратари: Рафаел (Сантос), Нето (Фиорентина)

защитници: Алекс Сандро (Порто), Марсело (Реал Мадрид), Данило (Порто), Рафаел (Манчестър Юнайтед), Бруно Увини (Сао Пауло), Жуан (Интер), Тиаго Силва (Милан)

халфове: Ромуло (Спартак Москва), Сандро (Тотнъм), Пауло Енрике Гансо (Сантос), Оскар (Интернасионал), Лукас (Сао Пауло)

нападатели: Алешандре Пато (Милан), Хълк (Порто), Леандро  Дамиао (Интернасионал) и Неймар (Сантос).

Водещи

Най-четени