Британски политици се обявиха против Гран при на Бахрейн 09.02 | 17:00

Група от членове на Камарата на Лордовете публикува открито писмо до ФИА, призовавайки състезанието в Кралството да бъде отново отменено

От Константин Симидчийски

Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) отново бе подложена на атаки по казуса "Гран при на Бахрейн", като този път срещу провеждането на състезанието се обявиха група от британски политици.

Темата отново стана актуална след неприятен инцидент с британски гражданин, чийто пръсти бяха отрязани след нападение в Карана, Бахрейн. Както е известно, през 2011 година състезание в Кралството нямаше, след като политическите размирици там принудиха ФИА да отстрани Бахрейн от календара. Ситуацията не изглежда особено променена и в настоящия момент, макар и от ФИА да не дават признаци, че обмислят отново да наложат решението си от миналата година.

Членове на Камарата на Лордовете от своя страна публикуваха открито писмо чрез The Times, излагайки своите притеснения от случващото се в островната държава.

"Отбелязваме с притеснение решението на ФИА, Гран при на Бахрейн да протече по план през април", написаха осем от членовете на Камарата на Лордовете на Острова.

"Продължаващата политическа криза в Бахрейн е източник на нестабилност в региона на Персийския залив. Липсата на каквито и да е действия по въпроса пък притеснява тези, които биха искали да видят един по-демократичен Бахрейн. Призоваваме ФИА да преосмисли решението си относно провеждането на състезанието", се казва още в писмото.

През миналия месец Бърни Екълстоун посочи, че проблемите на Бахрейн не са повод за притеснение.

"Всички говорят много за тази част от света, но Бахрейн е държавата с най-малко проблеми в този регион", заяви тогава силният човек във Формула 1.

Водещи

Най-четени