Букмейкърите очакват победа за обновения Челси срещу Брайтън 14.09 | 16:32

От iNews.bg

223.2 милиона евро изхарчи само през последните две седмици Франк Лампард за да направи Челси един от главните претенденти за титлата в английската Висша лига. Първото препятствие пред лондончани е коравия тим на Брайтън, при това не негостоприемния "Амекс Стейдиъм".

Тимът на Роман Абрамович се подсили с големите звезди на Бундеслигата Тимо Вернер (53 мил. евро) и Кай Хаверц (80 мил. евро.). Огромни суми бяха извадени и за левия бек на Лестър Бен Чилуел (50 мил.) и Хакийм Зиеш от Аякс (40 мил.). Освен тях, Челси подсили отбраната си с капитана на бразилския национален отбор и дългогодишен лидер на финалиста в Шампионската лига ПСЖ – Тиаго Силва. Брайтън не изхарчи много пари през лятото, но пък успя да се сдобие с евтини и опитни играчи. Диамантът в селекцията на Греъм Потър безспорно е пристигналия от шампиона Ливърпул английски национал Адам Лалана.

Точно преди две седмици, двата клуба изиграха пред сезонна контрола (единствена за Челси през цялата пауза). Крайният резултата бе 1-1, а попаденията реализираха Тимо Вернер и Лис Мопе. Това е и първото ни предложение за предстоящия сблъсък. Тимо Вернер завърши миналия сезона с 28 гола в 34 мача от Бундеслигата и със сигурност ще търси дебютно попадение и за новия си отбор. Германецът отбеляза две попадения в последния си мач за РБ Лайпциг. След това реализира единственото попадение за "сините" в лятната подготовка, а междувременно се разписа и в мрежата на Испания при равенството 1-1 с неговата Германия. Като бонус, единствен централен нападател за Челси ще бъде Оливие Жиру, който обаче не е типичния голаджия и по-скоро негоvата роля е да отваря пространства за бързите флангови играчи и влизащите от задна позиция офанзивни халфове. Залогът Тимо Вернер да отбележи гол по всяко време на мача се предлага на коефициент 2.04 от българския букмейкър Winbet и определено има доста висока стойност.

Ако този залог ви се струва твърде рисков, ви препоръчаме да опитате 2-ка. Вече говорихме за впечатляващите трансфери на лондончани и като вземем под внимание и силното представяне през изминалия сезон, тимът на Франки Лампард определено се превръща в един от фаворите за титлата в Англия. Победата на Челси е оценена с коефициент 1,60 от Palmsbet, което наистина изглежда подценено. Челси успя да спечели цели 5 от 6-та мача между двата тима, откакто Брайтън се класира за първото ниво на английския футбол. Единствено последния мач между двата тима завърши при резултат 1-1. В тези 6 мача Брайтън се разписа едва два пъти, докато допусна цели 14. Това прави по над 2 гола на мач за атаката на Челси, така че и подобен залог не изглежда лишен от логика. Челси да отбележи над 1.5 гола е оценено на 1.62, но определено има логика и да потърсите над 2,5 попадения на сметката на лондончани. Тук Палмс бет предлага далеч по-атрактивния коефициент от 2.90.

Вероятни стартови състави:

Брайтън: Райън, Уебстър, Дънк, Уайт, Лампти, Марч, Стивънс, Бисума, Лалана, Конъли, Мопе;

Челси: Кепа, Зума, Кристенсен, Алонсо, Аспиликуета, Канте, Маунт, Хаверц, Хъдсън-Одой, Вернер, Жиру;

 

 

Водещи

Най-четени