Българи блестят на Мача на волейболните звезди в Италия 12.11 | 12:48

Националът Цветан Соколов бе избран за Най-полезен играч (MVP) на двубоя

От iNews.bg

С очаквано силно българско присъствие премина зрелищният Мач на звездите в италианския волейбол, който противопостави националната формация на "Скуадра адзура" на сборен тим на чужденците, играещи в първенството на Ботуша.

Над 3500 любители на волейбола се насладиха на спортния спектакъл в Монца, който тази година бе посветен на починалия президент на местния клуб Марчело Габана и носеше неговото име. Волейболното шоу продължи над 2 часа и завърши с победа за сборния тим на "адзурите" с 3:2 (25:22, 19:25, 26:24, 19:25, 19:17) . Чуждестранните звезди пък бяха водени от националния ни селекционер Радостин Стойчев, а в отбора се подвизаваха родните и италиански любимци Матей Казийски и Цветан Соколов.

Въпреки поражението, "българският" тим получи утеха с избора на Цветан Соколов за Най-полезен играч на мача (MVP). Талантливият ни диагонал се представи на завидно високо ниво и завърши срещата с 24 точки (40% ефективност в атака, 3 аса и 5 блока).

Волейболистите на европейския и световен клубен шампион Тренто Османи Хуанторена и Матей Казийски подкрепиха силните изяви на Соколов със своите 12 и 11 пункта за Отбора на света. Над всички в тима на победителите пък бе капитанът Кристиан Савани, който записа 17 точки за престижния успех на тима си.

Отборите не само почетоха паметта на президента Габана, но и събраха средства за пострадалите от надводненията в Генуа преди дни.

Мачът бе и последната проверка на "Скуадра адзура" преди битките за Световната купа в Япония, които дават виза за Игрите в Лондон 2012.

Водещи

Най-четени