Българите в Италия продължават битката за "Златния глобус" 18.06 | 13:03

Христо Златанов също се бори за отличието на сезона

От Краси Киров

Българските волейболисти, играещи в Италия, продължават участието си в анкетата "Златен Глобус" за най-добрите играчи в Серия А1.

Петимата българи, които се подвизават в Италия, впечатлиха с постоянните си изяви през целия сезон и съвсем заслужено попадат на челните места в повечето класации.

Цветан Соколов, Матей Казийски, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев и Николай Учиков са сред волейболистите, които бяха избрани от феновете в първата фаза на гласуването в най-авторитетния сайт за волейбол в Италия - volleyball.it.

Освен петимата българи към най-добрите играчи попада и звездата на Пиаченца Христо Златанов. От днес стартира втората фаза на вота, който е елиминационен.

Цецо Соколов участва в два сблъсъка - срещу Касадей и Тенкати в различи категории. Матей Казийски е в конкуренция с Петрич. Виктор Йосифов се състезава с Честър. Другите двойки са Гоцев - Олт, Учиков - Ярош и Златанов - Кеск.

Вторият етап на гласуването ще продължи до 22 юни и включва първите 16 от всяка позиция. След това са четвъртфиналите във вота (23-29 юни), полуфинали (30 юни - 06 юли) и финален вот от 7 до 12 юли.

Дайте вашия глас за българските волейболисти тук!

Водещи

Най-четени