Българите в Лондон днес 03.08 | 08:41

Шестима българи ще ни представят в седмия ден на Олимпиадата

От Краси Киров

Българското представяне в седмия ден на олимпийските игри в Лондон продължава. Днес стартират състезанията в най-гледания олимпийски спорт - лека атлетика.

България започва представянето си с Георги Иванов (гюлле), който стартира квалификациите в 12:00.

Малко по-късно в 12:25 стартира квалификациите на Андриана Бънова (троен скок). Любопитното в случая е, че двамата ни атлети не крият връзката си и сега ще стартират последователно на олимпийския стадион.

Най-очакваните и атрактивни серии започват в 12:40. Чаровната Ивет Лалова излиза в квалификациите на 100 метра, но българката ще стартира директно в първия кръг към 21:05.

Големите ни надежди за добро представяне в "царицата на спортовете" са насочени именно към Ивет, която наскоро стана европейска шампионка и доказа класата си на най-бързата бяла жена в света.

Малко след 11:00 часа започват квалификациите на Антон Ризов на 50м.к. пушка.

Малко по-късно стартират и състезанията по вдигане на тежести, където при мъжете за първи път ще имаме представител от 2004 година. Това ще бъде Иван Марков в категория до 85кг.

Около 12:30 започват и сериите в плуването на 1500 метра, където Венцислав Айдарски ще представя страната ни. Да пожелаем успех на българските олимпийци !

Водещи

Най-четени