Българите в Сочи днес 19.02 | 08:49

Радо Янков, Стефан Присадов, Веско Цинзов и Андрей Гридин ще участват на Олимпиадата

От Краси Киров

България ще има четирима представители днес на игрите в Сочи. Радослав Янков и Стефан Присадов ще се включат в състезанията по сноуборда и ски алпийски дисциплини. Освен тях в ски бягането ще се пуснат Веселин Цинзов и Андрей Гридин.

Радослав Янков ще запише своето участие в ранните стартове на паралелния слалом в сноуборда.

Надпреварите започват рано сутринта защото се провеждат заедно с жените.

Преди обяд ще бъдат и двата манша в гигансткия слалом,к където имаме представител в лицето на Стефан Присадов. 23-годишният българин пристигна последен в Сочи след като участва на вропейската купа в Боровец този уикенд.

Днес около обяд стартира и отборната надпревара в спринта на ски бягането. Веселин Цинзов и Андрей Гридин ще представят България в състезанието. Веско Цинзов досега стигна до 41-во място до класическото бягане на 15км., във втория си старт в Сочи. Иначе на 30 километровата дистанция Цинзов остана 53-ти, а Андрей Гридин зае 57-мо място.

Някои дисциплини в сноуборда бяха отложени заради мъглата, която се простираше около Сочи в последните дни. Преди това пък топлото време мъчеше участници и спортисти.

Днес всичко изглежда е перфектно за олимпийците след като мъглата се е вдигнала и всички писти са почистени перфектно за стартовете.

На днешния ден трябва да се раздадат осем комплекта медали. Освен сноуборда и алпийските ски, ни очакват интересни сблъсъци в биатлона, където излизат смесените щафети.

В ски бягането най-добрите състезатели при мъжете и жените се пускат в отборната надпревара. От програмата на мъжкия хокей всички очакват срещата между САЩ и Чехия, която е вечерта от 19:00 часа. Кънки бягането и бобслея допълват медалите за днес.

Най-четени